A hideg végzett a dinókkal?
Címlap / Kütyü és tudomány / A hideg végzett a dinókkal?

A hideg végzett a dinókkal?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-28

Egy új tudományos elmélet szerint nem egy hatalmas meteor becsapódása, hanem a globális időjárás változása okozta a dinoszauruszok kipusztulását 65 millió éve.  

 

A brit tudósok szerint a dinók kihalásához vezető úton az első mérföldkő még korábbi: 137 millió éve, a kréta korban a tengervíz hőmérséklete hirtelen 9 Celsius fokkal csökkent a Golf áramlat változása miatt, ami már akkor megritkította a dinoszauruszokat.

A kutatók a norvégiai Svalbardban találták azokat megkövesedett maradványokat, amelyekre elméletüket alapozták.


Az uralkodó elmélet szerint a dinók 65 millió éve haltak ki egy meteor becsapódása, vagy más hasanló globális katasztrófa következtében. Az új koncepció szerint viszont több egymást követő környezeti változás fokozatosan végzett a Föld akkori uralkodó fajaival.

Gregory Price, a Plymouthi egyetem professzora, aki a kutatást vezette azt mondja: a hirtelen hőmérséklet esés akkor következett be, amikor a Föld klímája a maihoz hasonló üvegházhatásnak volt kitéve. A dinókról a többség azt gondolja, hogy hidegvérű állatok voltak, vagyis szükségük volt a környezet melegére a fennmaradáshoz. A sekély tengerekben, a mocsarakban és a szárazföldön élő dinók nem tudtak alkalmazkodni a hideghez.


Gregory Price szerint a hirtelen lehűlés előzménye a sok széndioxid miatt bekövetkező globális felmelegedés volt, ami miatt elolvadtak a sarki jégsapkák - vagyis a ma kibontakozóhoz hasonló helyzet. 
 
[ 2142 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x