Még korábban serdülnek a lányok
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Még korábban serdülnek a lányok

Még korábban serdülnek a lányok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-12

Egy dán felmérés szerint a lányok legújabb generációja már 10 éves kora előtt eléri a pubertást, ami felveti annak a veszélyét, hogy a szexuális életet is korábban kezdik.  


Rendezvénynaptár
A tudósok szerint a lányok melle ma már átlagosan 9 éves és 10 hónapos korukban kezd el nőni - egy évvel korábban, mint 1991-ben, amikor az utolsó hasonló felmérés készült.

Arra még nem találták meg a magyarázatot, mi a jelenség oka, de feltételezik, hogy az egészségtelen életmódnak és az élelmiszerekben levő vegyszereknek valamilyen szerepük lehet.

A kutatókat aggasztja, hogy az ilyen fiatal lányok még nincsenek lelkileg felkészülve a szexualitás kifejlődésének kezelésére - miközben még általános iskolába járnak. A hormonok korai megjelenése növelheti a mellrák veszélyét is.

"Mindenkit meglepett, hogy ekkora változás állt be egy alig 15 éves időszak alatt" - mondta Anders Juul, a koppenhágai egyetemi klinika illetékes főorvosa a Sunday Timesnak. (Azért említ 15 évet, mert a később kiértékelt felmérést 2006-ban készítették.) "Ha lányok korábban érnek, fiatalabban futnak bele a tinik problémáiba."

A pubertás egyébként hosszú ideje egyre korábbra tolódik. A XIX. században a lányok még 15, a fiúk 17 éves korban serdültek. 
 
[ 5267 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x