Génmanipulációval leszbikussá tették az egereket
Címlap / Kütyü és tudomány / Génmanipulációval leszbikussá tették az egereket

Génmanipulációval leszbikussá tették az egereket

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-11

Viszonylag egyszerű eljárással, egyetlen gén embriókorban történő kikapcsolásával leszbikussá tettek nőstény egereket.  

 

A dél-koreai kutatók Chankyu Park professzor vezetésével megállapították, hogy a módosított génállományú egerek elutasították a közeledő hímeket és inkább más nőstényekkel próbáltak közösülni.

A kutatók a FucM nevű gént kapcsolták ki, amely egy enzimet termeltetve azt szabályozza, hogy mennyi ösztrogén hormon hathat az agyra. A változás hatására a nőstény egerek úgy viselkedtek felnőtt korukban, mintha hímek lennének.


Park professzor szerint a mutáció hatására az egerek agya kissé másképpen fejlődött, a hímek agyára hasonlít szexuális vonzalmaikat tekintve.

A tudósok régóta kutatják, milyen genetikai elváltozások okozhatják a homoszexualitást az embereknél. A mostani kísérletet végrehajtó tudósok azonban hangsúlyozzák: egyelőre lehetetlen megmondani, hogy felfedezésük mennyiben érvényes az emberre is.

Az egerek esetében a gén kikapcsolása miatt megnőtt az ösztrogén szint az agyban, mert nem szűrték ki a hormont. Az egereknél a többlet ösztrogén "elhímesítette" a nőstények agyát. Az embereknél azonban ennek a hormonnak nincs ilyen hatása.

Park professzor szeretné embereken is kipróbálni, hogy a gén által termeltetett enzimnek milyen hatása van, de - mint mondja - "rendkívül nehéz" erre önkénteseket találni... 
 
[ 2470 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x