Összeomlik a globális tápláléklánc?
Címlap / Kütyü és tudomány / Összeomlik a globális tápláléklánc?

Összeomlik a globális tápláléklánc?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-17

Az elmúlt hatvan évben negyven százalékkal csökkent a világtengerekben lévő növényi plankton mennyisége.  

 

Rendezvénynaptár
A planktonok jelentik a tápláléklánc bázisát, és kutatók szerint hiányuk drámai változásokat okoz az óceánok élővilágában, egyben pedig katasztrofális hatással lesz magára az emberiségre. A Nature című lapban közzétett tanulmány szerint az óceánokban lévő fitoplanktonok mennyisége évente átlagban 1 százalékkal csökkent.


1950 óta az adatok különösen megbízhatóak, véli a tanulmány egyik szerzője Boris Worm a kanadai Dalhousie University munkatársa, aki szerint a fitoplanktonok tömegének mennyisége 60 év alatt negyven százalékkal csökkent. A csökkenés elsősorban a nyílt óceánokat érinti, és ott eddig csekély adatgyűjtés folyt, mondta a kutató.

"A gyanú már korábban is megvolt" - mondta Worm a spiegelonline-nak nyilatkozva, "de ezek a számok bennünket is megleptek". Alapvetően abból kell kiindulni, hogy egy ilyen arányú csökkenésnek masszív hatása van, de pontos adatok nem állnak még rendelkezésre. Lehetséges, hogy a fitoplankton csökkenés eddig egyszerűen elkerülte az emberiséget, de ez nem marad sokáig így, véli Worm. Ha az évi egy százalékos csökkenés folytatódik, akkor az egész tápláléklánc összehúzódik, mert globális jelenségről van szó a nyílt vizeken.

További részletek a vilagtudomany.hu-n.
 
 
 
[ 2225 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x