Hogyan kerüljük el a tömegpánikot?
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Hogyan kerüljük el a tömegpánikot?

Hogyan kerüljük el a tömegpánikot?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-01

A kutatók olyan számítógépes programokon dolgoznak, amelyek képesek megakadályozni a tömegpánikot, a duisburgihoz hasonló katasztrófákat.  


Rendezvénynaptár
Egy német szoftver állítólag képes nagy tömegek mozgását 60 ezer személyig előre jelezni. Ugyanakkor az egyes ember továbbra is bizonytalansági tényező marad.

A német szövetségi kutatási minisztérium által finanszírozott Hermes projekt célja az, hogy segítse a rendőrséget és a szervezőket, hogy nagy tömegeket időben biztonságos útvonalakra tereljenek. Az előrejelző rendszer stadionokban, de nagyobb csarnokokban vagy épületekben is használható lesz. Lényege az áramlás–szimuláció, vagyis egy számítógépes program kiértékeli a kamerák által közvetített képeket, amelyek az egész rendezvény területét megmutatják. Hol van túl sok ember túl kicsi helyen? Melyik "tűfokhoz", szűk átjáróhoz áramlik a tömeg? Milyen menekülési útvonalak állnak rendelkezésre?

Az előrejelző programon az FZ Jülich mellett tucatnyi kutatóintézet dolgozik. A programnak viharsebesen kell számolnia a látogatókat és prognosztizálni, hogyan mozog a tömeg. Ezekből az adatokból kell kiszámítania a rendszernek veszélyes helyzetek keletkezésének lehetőségeit, majd megmutatni a menekülési útvonalakat.

"Egy perc alatt ki akarjuk számítani, mi történik a következő 15 percben" – nyilatkozta a jülichi kutatási vezető, Stefan Holl. A program nem vesz figyelembe pszichológiai tényezőket, mert az nem modellezhető, hogy az egyes emberek miként viselkednek kritikus helyzetekben.

További részletek a vilagtudomany.hu-n.
 


 
 
[ 1931 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x