A nők feje tényleg gyakrabban fáj
Címlap / Kütyü és tudomány / A nők feje tényleg gyakrabban fáj

A nők feje tényleg gyakrabban fáj

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-10

A fejfájás nem csak kifogás szokott lenni: a nőknek gyakrabban, hosszabban és erősebben szokott fájni a fejük, mint a férfiaknak. 

 

Egy mindkét nemmel foglalkozó amerikai pszichológus, Jennifer Kelly összesítette több tanulmány erdeményeit valamint saját tapasztalatait és arra a következtetésre jutott, hogy a nőknek 50 %-kal gyakrabban fáj a fejük, de a válluk, a nyakuk, a térdük és a hátuk is. 

Az egyik atlantai klinikán dolgozó Jennifer Kelly az amerikai pszichológusok szövetségének idei konferenciáján arról is beszámolt, hogy a migrén két és félszer gyakoribb a nőknél.

Az ok valószínűleg az eltérő hormonháztartás. Dr Kelly szerint az ösztrogén bizonyosan szerepet játszik a migrén kialakulásában.

Ezt támasztja alá, hogy a lányok esetében a pubertás után gyakoribbá válnak a krónikus fájdalmak, míg a fiúknál nem, vagy alig változik a gyakoriság. A fájdalom érzékelés a menstruációs ciklus szerint is váltakozik.

Különbségek vannak a nemek között a gyógyszeres kezelés mellékhatásaiban is.

Jennifer Kelly előadásában azt is fontos különbségnek nevezte, hogy a férfiak a fájdalom fizikai hatására összpontosítanak, míg a nők hajlamosak a fájdalom érzelmi hatására koncentrálni. Ettől pedig csak erősebb lesz a fájdalom, mert a hozzá kapcsolódó érzelmek negatívak. Ezért azt javasolja a nőknek, hogy a fájdalomra úgy tekintsenek, mint olyasvalamire, ami kezelhető és amivel együtt lehet élni.
 
 
 
[ 1811 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x