Reptéri forradalom: egy szkenner megkülönbözteti a robbanóanyagokat...
Címlap / Kütyü és tudomány / Reptéri forradalom: egy szkenner megkülönbözteti a robbanóanyagokat a víztől

Reptéri forradalom: egy szkenner megkülönbözteti a robbanóanyagokat a víztől

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

Háromdimenziós röntgenszem forradalmasíthatja a repülőtéri biztonságot. Egy új szkenner révén, amely egyebek között "belelát" a folyadékokba, és meghatározza összetételüket, hamarosan új korszak kezdődhet a légi közlekedésben.  

 

Az innováció alapja egy speciális elemző készülék, amely először használja együtt a röntgen spektrális sávszélességét a háromdimenziós képalkotással és egyúttal meghatározza a folyadékok kémiai összetételét.

A legtöbb légi utasnak szálka volt a szemében, hogy a kézipoggyászban néhány év óta csak a olyan tartályban vihettek fel a gépre folyadékot, amelynek maximális kapacitása 100 milliliter. Eddig nem állt rendelkezésre olyan megbízható szkenner, amely képes lett volna megkülönböztetni az ártalmatlan folyadékot a folyékony robbanóanyagtól vagy kábítószertől.


A technológiai bravúrt a Kromek Sedgefield, egy brit cég "követte el", egy spin-off vállalat, amely a Durham egyetem közreműködésével jött létre. Így most úgy tűnik: sikerült megteremteni a technikai feltételeket az új generációs szkennerek használatához a repülőtereken.

"Ily módon, egyértelműen meg lehet különböztetni a vizet a hidrogén-peroxidtól vagy a csokoládét plasztik robbanóanyagoktól" - mondja Arnab Basu, a Kromek vezérigazgatója. A készülékek gyorsan és egyszerűen dolgoznak, húsz másodperc alatt képesek elvégezni az azonosítást.

További részletek a vilagtudomany.hu-n.

 
 
[ 1481 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x