Megtermékenyítő homok
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Megtermékenyítő homok

Megtermékenyítő homok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-19

Az Amazonas-medence páratlan növényi gazdagsága nem csekély mértékben köszönhető a Szaharának.  


Rendezvénynaptár
Az Amazonas medence klímája a tropikustól a szubtrópusi klímáig terjed, ennek az a következménye, hogy itt szinte minden nap bőséges csapadék esik. Az erdők gazdagsága is ebben a tényben keresendő, mivel ezek az esők egy több ezer kilométerrel távolabbról származó anyagot tartalmaznak, mégpedig a Szaharából jönnek a nyomelemek – millió tonnaszámra.

A passzátszelek a Szahara sivatagból ásványi anyagban gazdag homokot szállítanak az Atlanti-óceánon át, és ezt a homokot tartalmazza az eső.


Az Envisat műhold, amely az Európai Űrkutatási Ügynökség (Esa) mesterséges égitestje, olyan felvételt készített, amelyen a Zöld-foki-szigetektől északnyugati irányba húzódik a homoksugár, amely néha még Grönlandot is eléri.

A legtöbb ásványi anyag a Szahara középső részéről származik, a Bodélé mélyedés egy kiszáradt tó, amelynek egykori medrét algamaradványok borítják, ez trágyázza a dél-amerikai dzsungel faóriásait, de esetenként még Ecuadort is, sőt a Karib-tengeri szigeteket is a Szaharából származó homokrétegek borítják.

 


 
 
[ 2325 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x