Az ókorban még nem volt rák?
Címlap / Kütyü és tudomány / Az ókorban még nem volt rák?

Az ókorban még nem volt rák?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Egyiptomi és dél-amerikai múmiák tanulmányozása alapján brit kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a rák csak az ipari forradalom után vált gyakori halálokká.  

 

Rendezvénynaptár
A Manchesteri Egyetem biokémikus-egyiptológusa, Rosalie David professzor kutatótársával, Michael Zimmerman professzorral együtt csaknem ezer múmiát vizsgált meg és mindössze ötben talált daganatot. Ezeknek is a zöme jóindulatú volt, egyetlen múmiában találtak rákot!

Ma viszont csaknem minden harmadik ember rákban hal meg, ez a második leggyakoribb halálok a szív- és érrendszeri megbetegedések után.


Rosalie David professzor szerint "régen a rák rendkívül ritka volt". "Nincs semmi a természetes környezetben, ami rákot okozhat. Ezért ennek egy ember okozta betegségnek kell lennie, a környezetszennyezés, valamint az étrendben és az életmódban bekövetkezett változások miatt."

"A rák a jelek szerint egy modern betegség, amit a modern élet okoz."

A Nature Reviews Cancer című szaklapban közétett tanulmány szerint a rosszindulatú daganatok előfordulási gyakorisága drámaian megnőtt az ipari forradalom után. A növekedés különösen a gyermekkori rák esetében kiugró, ez is azt bizonyítja, hogy nem egyszerűen a hosszabb élet okolható a betegség gyakoribbá válásáért.

A múmiákban megtalálták más időskorban gyakori betegségek nyomait, mint például az érelmeszesedés, ez a kutatók szerint szintén meggyőzően cáfolja, hogy a rák csak a rövid élet miatt nem fejlődhetett ki.

Zimmerman professzor azt hangsúlyozta, hogy az ókori társadalmakban, a sebészeti beavatkozás hiányában a rák bizonyítékának mindig fenn kellett volna maradnia. Elvetette azokat az ellenérveket is, amelyek szerint a rákos daganatok idővel megsemmisülhettek a múmiákban. Valójában a rákos szövetek a kísérletek tanusága szerint jobban megmaradnak.

A rák ritkán fordul elő a foszíliákban is, összesen csak pár tucatnyi, vitatott esetet jegyeztek fel az állatok vagy a neandervölgyi emberek maradványaiban. 
 
[ 2972 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x