Alzheimer Világnap a Tesco áruházakban
Címlap / Kütyü és tudomány / Alzheimer Világnap a Tesco áruházakban

Alzheimer Világnap a Tesco áruházakban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

Szeptember 21-én - immár harmadik alkalommal - Alzheimer Világnap. A világnap keretében az ország 36 Tesco áruházában gyakorlati, a betegséggel élők életét megkönnyítő tanácsokat kapnak betegek és hozzátartozóik.  

 

Szeptember 21-én – immár harmadik alkalommal – Alzheimer Világnap. A világnap keretében az ország 36 Tesco áruházában gyakorlati, a betegséggel élők életét megkönnyítő tanácsokat kapnak betegek és hozzátartozóik. A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága és a Tesco-Global Áruházak Rt. közös kezdeményezése a szellemi hanyatlásban (demenciában) szenvedő emberek problémáira szeretné felhívni a figyelmet.

A világszerte mintegy 18 millió embert érintő betegség Magyarországon is jelentősprobléma, hiszen a 60 év feletti lakosság 12-15 százalékának, mintegy 250-300 ezer embernek mindennapjait nehezíti meg. A demencia legsúlyosabb és a közvélemény számára leginkább ismert formája az Alzheimer kór, amelyet az agyszövet kóros elváltozása okoz. Sajnos az esetek 50-60 százalékában ez a betegség áll a háttérben.

Az Alzheimer kórra különösen igaz, hogy minél korábbi és pontosabb a felismerés annál nagyobb az esély a hatékony kezelésre. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy az érintett korúak és a hozzátartozók pontos ismeretekkel rendelkezzenek a betegségről, fel tudják ismerni a tüneteket, és tisztában legyenek azzal hová, milyen orvosokhoz fordulhatnak a tünetek észlelésekor. A családnak, barátoknak meg kell ismerniük azt is, hogy a beteg milyen „törődést” igényel, hogyan tudják a leginkább teljessé tenni az Alzheimer kórban szenvedők életét.

A szeptember 21-i, immáron harmadik Tesco Alzheimer világnap eseményeire ellátogatók valamennyi kérdését a betegség kezelésében és a beteggondozásban jártas szakemberek válaszolják meg. Annak érdekében, hogy az érintettek és érdeklődők minél több helyen kérhessenek segítséget, az ország valamennyi Tesco áruházában — összesen 36 hipermarketben — várják a szakértők a kérdéseket. A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága és a Tesco-Global Áruházak Rt. közös világnapi eseményén a szakemberek a tünetek és a kezelési lehetőségek ismertetésén túl olyan hasznos tanácsokat is adnak, amelyek megkönnyítik az együttműködést a kezelőorvosokkal, felkészítik a betegeket a várható vizsgálatokra. A családtagok megismerhetik azoknak a problémáknak a lehetséges megoldását, amelyeket egy Alzheimer kórban szenvedővel való együttélés jelent, hasznos ötleteket kaphatnak ezek leküzdéséhez, a problémamentes együttélés feltételeinek megteremtéséhez.

Az Alzheimer Világnapévenkénti megrendezését 1994-ben indította útjára a Nemzetközi Alzheimer Társaság (ADI) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Napjainkra immár 60 ország csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, melynek legfontosabb feladata, hogy segítséget nyújtson a szellemi hanyatlással, elsősorban az Alzheimer kórral élőknek és hozzátartozóiknak.

A Tesco számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, ezért számos adományozó akcióval segíti a rászorulók helyzetének javítását. Évek óta szorosan együttműködik olyan nemzetközileg is elismert szervezetekkel, mint a Magyar Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat. Az Alzheimer kórban szenvedő betegek támogatásával egy olyan problémát karol fel, amely fontossága ellenére meglehetősen kevés segítséget kap Magyarországon. A vállalat bízik abban, hogy a világnapi rendezvények jelentősen hozzájárulnak majd a betegség pontosabb megismeréséhez, a betegek életkörülményeinek és – a korai felismerésnek köszönhetően – életkilátásainak javításához.

Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága

 
 
[ 712 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x