A labradorok kiszagolják a rákot
Címlap / Kütyü és tudomány / A labradorok kiszagolják a rákot

A labradorok kiszagolják a rákot

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-15

A labrador kutyák egy japán kutatás eredménye szerint több mint 90 százalékos pontossággal képesek kiszagolni a bélrák kezdeti stádiumát - ez sokkal jobb eredmény, mint amit a bevett laboratóriumi vizsgálatokkal el lehet érni.  

 

Azt már korábban megállapították, hogy egyes kutyafajták, főleg a labrador retrieverek és a portugál vízikutyák képesek szaglás után jelezni egyes rákfajták korai stádiumát, jelesül a húgyhólyag, a bőr, a tüdő, a mell és a petefészek rosszindulatú daganatait.

A kiképzett kutyák a melanomát is észreveszik, sőt néha még a képzetlen házikedvencek is riadóztatják gazdijukat az izgatott viselkedésükkel.

A legutóbbi vizsgálat eredményeit a Gut című szaklapban tették közé. Egy labrador hónapokon keresztül összesen 74 teszten vett részt, elképesztően pontos eredményt produkálva. A tesztekben minden alkalommal egy rákos beteg és négy egészséges ember mintáját szagolta meg a kutya. A mintákat véletlenszerűen összekeverték, de a labrador 95 százalékos pontossággal jelezte a daganatos beteget, ha a lélegzetet kellett szagolnia és 98 százalékos pontossággal, ha széklet mintát.

A találati arány magas volt a kezdeti stádiumban levő daganatok esetében is.

A japán tanulmány szerint a kutyák kiképzése költséges, ezért nem valószínű, hogy használatuk elterjedhet a klinikai gyakorlatban, de érzékenységük azt bizonyítja, hogy vannak olyan illatanyagok, amelyek a daganatokra jellemzőek. A kutatók szerint ezek azonosítása után elektronikus műszereket lehet majd létrehozni a kimutatásukra.
 
 
 
[ 3800 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x