Távirányítású csótány
Címlap / Kütyü és tudomány / Távirányítású csótány

Távirányítású csótány

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Az idegsejteknek adott elektromos impulzusokkal, távirányítással szabályozzák, hogy a csótány balra, vagy jobbra forduljon. A perspektíva enyhén szólva is zavarba ejtő.  

 

A RoboCsótány projekt a Michigan egyetemen indult a Backyard Brains nevű szervezet szponzorálásával, végül az utóbbi munkatársai alkották meg az élő robotot. A Backyard Brains jelmondatához (neuroscience for everyone!) híven arra törekszik, hogy az agy, az idegrendszer tanulmányozását hozzáférhetővé tegye amatőrök és iskolai diákok számára is. Olcsó berendezéseket fejleszt például, amelyekkel millió dolláros gépek nélkül is lehet tanulmányozni az agy elektromos tevékenységét.


A RoboCsótányt is olcsón és egyszerűen hozták létre, egy kis játék, a HEXBug Hernyó apró és olcsó elektronikáját alakították át. A sikeres projekt azonban máris tiltakozásokat váltott ki, egyesek állatkínzásról beszélnek, de ennél is nagyobb aggodalom, hogy hova vezethet az élő szervezetek távirányítása, idegrendszerük külső befolyásolása. Még a sci-fi filmekből ismert távirányítású tökéletes katonák rémisztő víziója is szóba került.


 

 
 
[ 4869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x