Virtuális időutazás a Google új szolgáltatása
Címlap / Kütyü és tudomány / Virtuális időutazás a Google új szolgáltatása

Virtuális időutazás a Google új szolgáltatása

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Mindannyian ismerjük azokat az ismeretterjesztő filmeket, amelyeken például növények növekedését láthatjuk felgyorsítva. Képzeljük el ezt úgy, hogy tetszőlegesen utazhatunk előre-hátra az időben, "féregjáratokon" pedig a "téridő" meghatározott pontjaira ugorhatunk.  

Az igazi áttörés az óriási felbontású, akár több milliárd pixeles képek használata a filmeknél. Ezeknek köszönhetően nemcsak az időben mozoghatunk szabadon a felvételen belül, hanem a térben is. Bármely pontra ráközelíthetünk, tetszőleges nagyítással, hogy egy részlet történelmét lássuk. A felvételek sok nagyfelbontású kamerával készülnek, amelyeket mozaikszerűen összeállítanak.


A Google hivatalos blogja szerint az Időutazás (Time Machine) nevű szolgáltatást a Carnegie Mellon Egyetem kutatói fejlesztették ki a nagyfelbontású fényképezéssel foglalkozó GigaPan, az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA és a Google segítségével. Az első időutazó videók - például növekvő növények, vagy a világegyetem első kilenc milliárd évének animációja - egyelőre csak a Chrome és a Safari böngészők újabb verzióival élvezhetők. A szolgáltatást bemutató videó azonban azoknak is ad egy kis ízelítőt, akik más böngészőt használnak.
 



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5117 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x