A dadogás világnapja
Címlap / Kütyü és tudomány / A dadogás világnapja

A dadogás világnapja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-19

A Dadogással való ismerkedés nemzetközi világnapja alkalmából szeretnénk a média segítségét és támogatását kérni. A dadogók társadalmi elfogadása hozzásegíti őket saját maguk elfogadásához, ezáltal csökkentve dadogásukat. 

 

Rendezvénynaptár
Szervezetünk küldetése a dadogók beszédzavarainak enyhítése, és társadalmi megítélésük javítása. A Dadogással való ismerkedés nemzetközi világnapja alkalmából szeretnénk a média segítségét és támogatását kérni. A dadogók társadalmi elfogadása hozzásegíti őket saját maguk elfogadásához, ezáltal csökkentve dadogásukat. Kizárólag a média képes eljuttatni ezt az üzenetet az emberekhez, elősegítve egy nemes cél megvalósulását. Elősegítve saját társadalmunk fejlődését.

Október 22 A dadogás világnapja

Hogyan viselkedjünk egy dadogóval?
• Kerüld az olyan megjegyzéseket, mint: "Beszélj lassabban", "Ne idegeskedj" stb., mert ezek a beszédszituációt sokkal feszültebbé és kellemetlenné teszik.
• Ne "segíts" neki azzal, hogy kiegészíted a mondatait.
• Beszéd közben tartsd fent a szemkontaktust, ne érezd magad kellemetlenül, ne tréfálj, vagy nevess a helyzeten.
• Amikor te beszélsz, használj kimért és nyugodt tempót, anélkül, hogy beszéded túlzottnak vagy kevésbé természetesnek hatna.
• Próbáld meg éreztetni a vele, hogy az az érdekes, amit mond és nem az, ahogy mondja.
• Ha a dadogó személy abbahagyja az akadozást vagy folyékonyan beszél, ne mondj olyan frázisokat, mint: "Most jól beszéltél", "Gratulálok, most sokkal jobban beszéltél". Ettől úgy érezheti magát, mintha minden alkalommal értékelnék, hogyan beszél.
• Amikor dadogó személlyel beszélsz, próbálj meg minden pillanatban ugyanúgy viselkedni vele, mint bármely más emberrel. Ezt vedd figyelembe, ez a legnagyobb "segítség", amit nyújthatsz neki.


 
 
[ 1801 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x