Medúzacsípésre tengervíz vagy ecet ajánlott
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Medúzacsípésre tengervíz vagy ecet ajánlott

Medúzacsípésre tengervíz vagy ecet ajánlott

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-25

A brit partokon szaporodó medúzacsípések kapcsán azt javasolják a brit vöröskereszt szakértői, hogy tengervízzel vagy ecettel enyhítsék a befecskendezett méreg okozta fájdalmat azok, akik e tengeri lény csípésének áldozatául esnek. 


Rendezvénynaptár
Környezetvédők hívták fel a figyelmet arra, hogy egyre nagyobb számban jelennek meg medúzák Nagy-Britannia partjai mentén.

Június végén egy medúzákból álló raj eltorlaszolta a skóciai Torness atomerőműnél a hűtővízrendszerhez tartozó szűrőket, ezért elővigyázatosságból az erőmű mindkét reaktorát leállították.

A szigetországban ezen a hétvégén kezdődött az iskolai szünet, így a családok jelentős hányada elindul nyári szabadságra a tengerpartra. "Egy medúza csípése rendkívül fájdalmas lehet, ám a vizelettel való kezelése egyáltalán nem javít az állapoton" - mondta el Joe Mulligan, a brit vöröskereszt elsősegély-nyújtási vezetője arra utalva, hogy sokan ezt a "gyógymódot" alkalmazzák.

A szakember azt javasolja, hogy a csípést követően azonnal menjen ki az áldozat a vízből, hogy elkerüljön egy újabb támadást, majd csorgasson lassan tengervizet a csípés helyére, amíg enyhülni kezd a fájdalom. Ha van ecet a közelben, annak használata még előnyösebb, mert az enyhe sav még jobban enyhíti a medúzaméreg hatását - tette hozzá.


 
 
[ 4357 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x