A fényszennyezés árt az agynak
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / A fényszennyezés árt az agynak

A fényszennyezés árt az agynak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-27

A biológiai óránk kezd elromlani, a mechanizmusok,amelyek szabályozzák a sejtek működési képességét, rosszul felelnek meg a feladatuknak. 

Neurodegeneráció vár ránk, ha eláraszt bennünket a fényszennyezés - állítják az oregoni egyetem kutatói, akik szerint a mesterséges fény károsítja az ember szervezetét és a környezetet.

Ez az egyik fontos tényező, amely tönkreteszi biológiai óránkat és olyan degeneratív folyamatokat indít el, amelyek egyes esetekben még korai halált is okozhatnak.

Hogy valójában miként történik ez az agyban, azt a gyümölcslegyekkel kísérletezték ki. Ezeknek a legyeknek a biológiai órájukat szabályozó mechanizmusaik nagyon hasonlóak az emberéhez. A legyeket mutációnak vetették alá, amellyel genetikai mechanizmusukba avatkoztak be, nevezetesen abba a részébe, amely a sötétség és a fény periódusainak alapján szabályozza a test működését.

A genetikai változtatással a legyek átlagéletkora 32-50 százalékkal csökkent, motorikus funkcióik nagy részét elvesztették és "lyukak" keletkeztek nagyon gyorsan az agyukban.

A kutatók bíznak abban, hogy a kutatások folytatásával el tudják mélyíteni az ismereteket arról, hogy milyen hatásokat okoz a mesterséges fény nemcsak az ember egészségére, hanem a környezetre is.
 
 
[ 2095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x