A fényszennyezés árt az agynak
Címlap / Kütyü és tudomány / A fényszennyezés árt az agynak

A fényszennyezés árt az agynak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-17

A biológiai óránk kezd elromlani, a mechanizmusok,amelyek szabályozzák a sejtek működési képességét, rosszul felelnek meg a feladatuknak. 

 

Rendezvénynaptár
Neurodegeneráció vár ránk, ha eláraszt bennünket a fényszennyezés - állítják az oregoni egyetem kutatói, akik szerint a mesterséges fény károsítja az ember szervezetét és a környezetet.

Ez az egyik fontos tényező, amely tönkreteszi biológiai óránkat és olyan degeneratív folyamatokat indít el, amelyek egyes esetekben még korai halált is okozhatnak.

Hogy valójában miként történik ez az agyban, azt a gyümölcslegyekkel kísérletezték ki. Ezeknek a legyeknek a biológiai órájukat szabályozó mechanizmusaik nagyon hasonlóak az emberéhez. A legyeket mutációnak vetették alá, amellyel genetikai mechanizmusukba avatkoztak be, nevezetesen abba a részébe, amely a sötétség és a fény periódusainak alapján szabályozza a test működését.

A genetikai változtatással a legyek átlagéletkora 32-50 százalékkal csökkent, motorikus funkcióik nagy részét elvesztették és "lyukak" keletkeztek nagyon gyorsan az agyukban.

A kutatók bíznak abban, hogy a kutatások folytatásával el tudják mélyíteni az ismereteket arról, hogy milyen hatásokat okoz a mesterséges fény nemcsak az ember egészségére, hanem a környezetre is.


 
 
[ 1972 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x