Hogyan rögzíti az agy az emlékeket?
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Hogyan rögzíti az agy az emlékeket?

Hogyan rögzíti az agy az emlékeket?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-12

A kanadai Alberta egyetem kutatói felfedezték, hogyan "menti el" agyunk a hosszú távú emlékeket.  


Rendezvénynaptár
A tudósok már régen megértették, hogy a memória a neuronok közötti szinaptikus összekapcsolódások egyfajta megerősödésén keresztül létezik. Mindazonáltal, a szinaptikus membránok elemeinek gyakran “reciklált" életük van, míg az emlékek egy életen keresztül is élhetnek.

Ezeknek az ismereteknek a birtokában Jack Tuszynski és csapata tanulmányozták a neuronokban az emlékezet molekuláris kodifikáló mechanizmusát. A citoszkeleton szintjén megvizsgálták az agyi struktúrákat és megtalálták azokat az elemeket, amelyek integrálódnak egymással és képesek feldolgozni és archiválni a kapott információkat.

A kodifikáló mechanizmus megértésének gyakorlati felhasználási lehetőségei óriásiak - írják a kutatók a Plos Computational Biology-ban.


"Ez a felfedezés meglepő és új lehetőségeket tárhat fel a memóriavesztéssel kapcsolatos problémák megoldásában. Az agyra való különböző ráhatással, például, fel lehet frissíteni az emlékeket. De ennél még sokkal fontosabb, hogy ezzel a tudással új terápiákat, megelőző kezeléseket lehet találni olyan idegbetegségekre, mint az Alzheimer kór vagy a demencia" - mondta Jack Tuszynski. 
 
[ 1735 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x