Hogyan rögzíti az agy az emlékeket?
Címlap / Kütyü és tudomány / Hogyan rögzíti az agy az emlékeket?

Hogyan rögzíti az agy az emlékeket?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

A kanadai Alberta egyetem kutatói felfedezték, hogyan "menti el" agyunk a hosszú távú emlékeket.  

 

A tudósok már régen megértették, hogy a memória a neuronok közötti szinaptikus összekapcsolódások egyfajta megerősödésén keresztül létezik. Mindazonáltal, a szinaptikus membránok elemeinek gyakran “reciklált" életük van, míg az emlékek egy életen keresztül is élhetnek.

Ezeknek az ismereteknek a birtokában Jack Tuszynski és csapata tanulmányozták a neuronokban az emlékezet molekuláris kodifikáló mechanizmusát. A citoszkeleton szintjén megvizsgálták az agyi struktúrákat és megtalálták azokat az elemeket, amelyek integrálódnak egymással és képesek feldolgozni és archiválni a kapott információkat.

A kodifikáló mechanizmus megértésének gyakorlati felhasználási lehetőségei óriásiak - írják a kutatók a Plos Computational Biology-ban.


"Ez a felfedezés meglepő és új lehetőségeket tárhat fel a memóriavesztéssel kapcsolatos problémák megoldásában. Az agyra való különböző ráhatással, például, fel lehet frissíteni az emlékeket. De ennél még sokkal fontosabb, hogy ezzel a tudással új terápiákat, megelőző kezeléseket lehet találni olyan idegbetegségekre, mint az Alzheimer kór vagy a demencia" - mondta Jack Tuszynski.

 
 
[ 1578 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x