Szintetikus fehérje az influenza ellen
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Szintetikus fehérje az influenza ellen

Szintetikus fehérje az influenza ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Két órán belül aktiválja a veleszületett immunrendszert egy, az oltásokban hatásjavító szerként már használt szintetikus fehérje, így alkalmazása segíthet megelőzni az influenzás tünetek megjelenését - állapították meg amerikai kutatók. 


Rendezvénynaptár
A PLoS ONE című tudományos online folyóiratban közzétett tanulmány eredménye azt mutatja, hogy az EP67 jelű szintetikus fehérje alkalmazása után a kísérleti egereken sokkal enyhébben jelentkeztek a betegség tünetei, a halálos dózisú vírussal megfertőzött állatok pedig életben maradtak.

A San Diegói Állami Egyetem kutatói Joy Phillips vezetésével vizsgálták, hogy az egyébként az influenza elleni védőoltásokban adjuvánsként (hatásjavító szerként) jelen lévő fehérje milyen hatást vált ki. A fehérjét a vírussal való találkozást követő 24 órán belül adagolták a kísérleti egereknek.

Kiderült, hogy a szer nagymértékben aktiválja az állatok veleszületett immunrendszerének elemeit, így az influenzavírusokkal való találkozást követően szinte azonnal reagált testük a fenyegetésre, jóval gyorsabban, mint az egyébként teszi.

Mivel az EP67 nem az influenzavírussal szemben lép fel, hanem az immunrendszert "élesíti be", ezért többféle vírussal szemben is hatékonyan alkalmazhatják a jövőben - idézte a kutatókat a Science Daily című tudományos ismeretterjesztő portál.


 
 
[ 1358 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x