HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-18
Címlap / Kütyü és tudomány / Napelemes buszmegállók és más csodák

Napelemes buszmegállók és más csodák

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-18

Egyre több olyan nagyváros van, ahol a buszmegállók valóságos műalkotásokká válnak, vagy pedig hagyományos funkciójukon jócskán túllépnek.  

 

Rendezvénynaptár
Firenzében az EyeStop érintőképernyővel fedett, napelemmel működő megálló, amely egy olyan búvóhelyre emlékeztet, amilyent vihar esetén keres az ember.

Az egész építmény ragyogni kezd, amikor a busz közeledik, a képernyőn pedig a várakozók elhelyezhetik hirdetéseiket és közösségi közleményeiket is.

A japán, Nagaszaki prefektúrában lévő Iszahaja városban gyümölcsformákat öltenek a megállók. Leggyakrabban dinnyét vagy epret formáznak. A nagyobb kényelem kedvéért még heverővel és kávézóasztallal is ellátják őket. Az Ikea szinte teljes szobát kínál megálló helyett, ami nem biztos, hogy a közlekedési cégnek jó reklám, hiszen általában ilyen helyen – jó esetben - nem tölt túl sok időt az ember.


A Georgia állambeli Athens egyetemi városban stílszerűen három iskolabusz darabjaiból áll a megálló. A kaliforniai Yosemite nemzeti park várakozóját akár Flintstone Frédi kőkorszaki kőfejtőjében is építhették volna. Párizsban a Boulevard Diderot-n könyvesbolt is része a megállónak. A csúcs azonban a kaliforniai Ventura városban felépült, ugyancsak napelemmel működő szürreális Bus Home-ja, amelyet Denis Oppenheim szobrász-építész alkotott meg: számos repülőtéri tranzit elbújhat a pihenő szobákkal, ivó kutakkal, étteremmel ellátott váró mellett.


 
 
[ 1693 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
/img/hirdetes/2019/csengettyu.jpg
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x