Elkészült az igazi holofedélzet
Címlap / Kütyü és tudomány / Elkészült az igazi holofedélzet

Elkészült az igazi holofedélzet

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

Mint oly sok másik találmánynak, ennek is a Star Trek sci-fi sorozat adta az ötletét - 3D virtuális valóságba lehet csöppenni. 

 

Az amerikai tudósok által fejlesztett holofedélzet persze egyelőre nem egy űrhajó legénységének kikapcsolódását, hanem tudományos célokat szolgál.
 
A chicagoi egyetem (University of Illinois) informatikus szakemberei által létrehozott holofedélzet látogatói nem csak a Mars felszínét járhatják be, hanem - az ötletadó televíziós sorozat előtti tisztelgésként - az Enterprise űrhajó fedélzetét is. 
 
A CAVE2 nevű rendszer persze még messze nem olyan tökéletes, mint a Star Trekben szereplő minta, hogy mást ne mondjuk, holografikus kivetítők helyett 320 fokban elhelyezett hatalmas képernyők gondoskodnak a látványról, a készítői mégis abban bíznak, hogy forradalmasíthatja például a sebészek képzését. Az orvosok a virtuális valóságban gyakorolhatnak majd... Arról egyelőre nincs szó, hogy a holografikus Doktort is létrehozzák...
 
A rendszert egyebek között meteorológiai modellezésre, házak és autók tervezésére is lehet használni, vagy éppen annak tanulmányozására, hogyan kapcsolódnak az új gyógyszerek a szervezet fehérjéihez. 
 
A fejlesztést az amerikai kormány finanszírozta. 
 

 
 
[ 5414 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x