Hiányzó egészségügyi dolgozók
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Hiányzó egészségügyi dolgozók

Hiányzó egészségügyi dolgozók

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-20

2020-ra egymillió egészségügyi dolgozó hiányzik majd az uniós egészségügyi rendszerekből. 2020-ra Magyarországon, ahogy az EU más országaiban is, 100 ágyból csak 80-90-re juthat egészségügyi dogozó, és az ápolók hiánya máris égető. 


Rendezvénynaptár
Az egységes, mindenki számára azonos eséllyel elérhető sürgősségi ellátás megteremtése az egészségügyi dolgozók és a betegek közös érdeke.

A Magyar Kórházszövetség üdvözli a Vasgyúró Gyermek-egészségügyi Program létrejöttét, kiemelt figyelemmel a gyermekonkológiai, valamint a kora- és újszülött-ellátásra. Magyarországon a szülés körüli és a csecsemőhalálozás országos átlaga stabilan magasabb az uniós átlagnál, bár közelíti azt. Az egyes régiók között akár kétszeres különbségek vannak. Észak- és Közép-Magyarországon évente 13 ezren szülnek a térségben, 1100 koraszülött jön világra, köztük kétszázötven 1500 gramm alatti csecsemővel. A csecsemőhalálozás csökkentése érdekében megkerülhetetlen az országban a várandósgondozás, a szülésvezetés és az újszülött-ellátási protokollok egységesítése, a területi különbséges csökkentése és a személyi feltételek javítása. Jó hír, hogy idén júniustól egy új népegészségügyi program keretében megkezdődhet a várandós anyák között a kockázatos helyzetűek felmérése, ami lehetővé teszi a veszélyeztetettek kiszűrését idejében.

Az elmúlt két évben nem nőtt az egynapos sebészeti beavatkozással ellátottak száma az elvárható mértékben, ezért az MKSZ úgy véli, hogy újra kell gondolni az elterjesztését és anyagilag ösztönözni kell az egynapos sebészetet, mint sikeres ellátási formát.

Jövőre megvalósulhat a hazai betegellátás adatainak teljes körű hozzáférése mind a szolgáltatók, mind a betegek számára – jelentették be a Kongresszuson. Ehhez kapcsolódóan a gyógyszervények felírása és kiváltása, valamint a beutalások is elektronikus úton történhetnek jövő évtől.

A gyógyturizmusé a jövő – hangsúlyozták a Kórházszövetség szakmai napján és megerősítették, hogy a magyar állami finanszírozású egészségügyi szolgáltatók nem tudnak gazdaságosan működni, ha kizárólag az OEP finanszírozására támaszkodnak.

A Kórházszövetség kiállt az idei tanévben kötelezően bevezetett iskolai közösségi szolgálat mellett, és felhívta a figyelmet a kórházlelkészi szolgálat jelentőségére a betegek és a munkatársak mentálhigiénés támogatásához egyaránt.

A Kórházszövetség vendége több határon túli magyar kórházigazgató Kárpátaljáról, Partiumból, Felvidékről és Délvidékről. Beszámoltak a szomszédos országok egészségügyi rendszereiről, a magyarlakta területek kórházi gondjairól. Az erősödő intézményi kapcsolatok új utakat mutatnak a határon átnyúló egészségügyi ellátásban is. 
 
[ 677 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x