Konferencia a vesebetegségekről
Címlap / Kütyü és tudomány / Konferencia a vesebetegségekről

Konferencia a vesebetegségekről

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Ma kezdődik és április 2-án ér véget a Magyar Gyermekorvosok Társasága Gyermeknefrológia (vesebetegségekkel foglalkozó) szekciójának pécsi tudományos ülése. A konferencia első napja kizárólag az éjszakai ágybavizelés kezelésével foglalkozik.  

 

Ma kezdődik és április 2-án ér véget a Magyar Gyermekorvosok Társasága Gyermeknefrológia (vesebetegségekkel foglalkozó) szekciójának pécsi tudományos ülése. A konferencia első napja kizárólag az éjszakai ágybavizelés kezelésével foglalkozik.

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának vesebetegségekkel (nefrológia) foglalkozó szekciója hagyományosan minden év tavaszán rendezi tudományos ülését. Az idén Pécsett zajló ülés ma kezdődik, és április 2-án ér véget.


A rendezvényen felkért előadók továbbképző előadásokat tartanak a vese és a húgyúti rendszer működéséről, kóros állapotairól. A felkért előadókon kívül, az ország különböző területein dolgozó gyermekgyógyászok, gyermeknefrológusok saját tudományos kutatásaik, vizsgálataik eredményeit mutatják be. Az idei rendezvény első napján kizárólag az éjszakai ágybavizeléssel foglalkoznak. Négy előadás hangzik el, a folyadékfelvétel és -kiválasztás központi idegrendszeri szabályozásáról, annak zavarairól és az éjszaki ágybavizelésben játszott szerepéről. A konferencián beszámolnak egy Enuresis Szakrendelés (az éjszakai ágybavizelés latin elnevezése, az enuresis nocturna) egyéves tapasztalatairól is.

Enuresis szakrendelés országszerte mintegy 30 kórházában működik. A szakrendelések címe és elérhetősége letölthető a Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány honlapjáról (www.szarazejszakak.hu), illetve az érdeklődők az Alapítvány által működtetett info-vonalon (06-20/478-5330) is felvilágosítást kaphatnak.

„Az enuresis nocturna sokkal gyakrabban fordul elő gyermekkorban, mint gondolnánk, sőt felnőttkorban is gyakori betegség. A gyógyulást az is hátráltatja, hogy az érintettek nem a megfelelő helyre fordulnak a kezelésért. A Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítványt éppen ezért hoztuk létre, hogy információt nyújtsunk a betegek, hozzátartozók, sőt még az orvosok számára is a betegségről, a kezelésről.” – mondja az Alapítvány elnöke, dr. Szabó László. Az éjszakai ágybavizelés előfordulása 5 éves életkorban 15% fölötti, 7-8 éves korban még mindig 10 % fölött van. A 16-40 évesek körében végzett epidemiológiai felmérés 2,3%-ban talált enuresis nocturnát. A betegségnek két alappillére van. Az egyik, hogy a húgyhólyag kapacitásához képest több vizelet termelődik az éjszaka folyamán, és elindul a vizelési reflex. A másik, hogy erre a vizelési ingerre a beteg nem ébred föl és nem tudja gátolni. „A betegség igen jó arányban kezelhető, a szakorvosok (gyermeknefrológusok) által előírt terápia követésével. Néhány esetben összetett kezelésekre van szükség, és az eredményességhez a betegek (és sokszor szüleik) együttműködése is szükséges” – tette hozzá dr. Szabó László. 
 
[ 496 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x