Aranyérmet nyert a Demeter Pincészet bora
Címlap / Őrület / Aranyérmet nyert a Demeter Pincészet bora

Aranyérmet nyert a Demeter Pincészet bora

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-21

Újabb nemzetközi elismerésben részesült az egri Demeter Pincészet. Az IQ 2006 fehér cuvée aranyérmet kapott a világ legnívósabb borversenyén, a Challenge International du Vin-n Bordeuax-ban, a borok hazájában.  

 

Rendezvénynaptár

„Amikor a kezembe veszem e palackot, megnyitom és kiengedem belőle a szellemet. Szemeim lehunyom, s repülök egy jobb, igaz világ felé.”
Matisa Carlo

A világ legrangosabb borversenyét áprilisban immár 33. alkalommal rendezték meg, melyen a világ minden tájáról versengtek a legfenségesebb borok. A Demeter Pincészet hozzáértése és kitartó munkája ismét meghozta gyümölcsét, a 2006-os IQ fehér cuvée-t aranyéremmel díjazták Franciaországban. Eme bor nyertes formáját a 100%-os kézi szőlőművelésnek, a kézi szüretelésnek és a kiváló minőségű szőlőnek éppen úgy köszönheti, mint a Demeter Pincészet szakértelmének.

Az aranyérmes borról:
A kitűnő 2006-os évjáratból származó fehér cuvée színe mint az újonnan vert csillogó aranypénzé, nagy értéket ígér. Gazdag árnyalata fahordós érlelésre enged következtetni. A pohár falán lassan, méltósággal csorog le. Illata alma, császárkörte, birsalma, ananász és csillaggyümölcs, más néven karambola áradata, benne a grapefruit friss citrusossága, elegáns kesernyéssége, ami finom mandulaillattá alakul át. A gyümölcsösség nőiesen szép jegyeit a hordó fájának, vaníliájának és épphogy felsejlő, könnyű dohányillatának férfiassága tartja szép egyensúlyban.

A bor íze száraz, a grapefruit és a fa markáns jegyei mögé sorakozik fel a többi komponens. Ez a többrétű, finom szerkezetű fásság remekül ellenpontozza a bor kirobbanó gyümölcsösségét. Utóízében a mandula és az évjáratra jellemző, határozott alkoholtartalom édessége marcipánná nemesedve cseng le hosszan, kellemesen, egy nemes borhoz méltón.

Ez a bor csupa merész lendület, egy nagy ívű illat- és ízspektrum egyensúlyát bravúrosan megtartva. Ha az évek el is vesznek majd gyümölcsösségének frissességéből, bőven kárpótolni fognak az összetettség kiteljesedésével.

IQ 2006
egri fehér cuvée
száraz minőségi fehérbor

Az IQ bor összetétele:

Hárslevelű 25%
Chardonnay 25%
Szürkebarát 20%
Olaszrizling 15%
Rajnai rizling 15%

Két évig 500 literes, új tölgyfahordóban erjesztett és érlelt.
 


 
 
[ 552 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x