Emberi jogokat követelnek a delfineknek
Címlap / Őrület / Emberi jogokat követelnek a delfineknek

Emberi jogokat követelnek a delfineknek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-30

Természetvédők, filozófusok, jogászok és etikai szakértők egy csoportja az élethez és a szabadsághoz való "emberi jog" elismerését követelte a delfinek és a bálnák számára, mivel egyre több a bizonyíték magas intelligenciájukra. 

 

A Helsinki egyetemen tartott hétvégi tanácskozás résztvevői nyilatkozatot fogadtak el, hangsúlyozva, hogy a cetek "mint személyek rendelkeznek az élethez, a szabadsághoz és a jóléthez való joggal".

Ezt azzal támasztották alá, hogy egyre több tanulmány bizonyítja: a tengeri emlősöknek van öntudatuk, képesek kommunikálni egymással és bonyolult társadalmakat alkotnak. 


Japán, Norvégia és Izland, mint vezető bálnavadász hatalmak ezt vitatják, és azt állítják, hogy a cetek semmivel sem okosabbak, mint a tehenek vagy a disznók. Álláspontjukat persze magyarázza, hogy a cetek intelligenciájának és jogaiknak elismerése törvényen kívül helyezné vadászatukat, sőt még az aquaparkokban való fogva tartásukat is. 

Thomas White, a tanácskozáson résztvevő egyik kaliforniai tudós hangsúlyozta, hogy a delfinek felismerik magukat a tükörben. Ez egy olyan képesség, ami nagyon ritka az emlősök között és az emberek is csak másfél éves koruk után képesek rá.

A bálnavadászat szerinte erkölcsileg elfogadhatatlan. "Olyan öntudatuk van, amiről hagyományosan azt hittük, hogy csak az emberek sajátja."

Hal Whitehead, egy kanadai biológia professzor padig azt hangsúlyozta, egyre több a bizonyíték arra, hogy a bálnáknak kultúrájuk és erkölcsi érzékük van. 
 
[ 3217 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x