Nem látnak reményt a házasságra a fiatal japán férfiak
hirdetés
Címlap / Őrület / Nem látnak reményt a házasságra a fiatal japán férfiak

Nem látnak reményt a házasságra a fiatal japán férfiak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-25

A húszas éveikben járó japán férfiak egyharmada úgy érzi egy felmérés szerint, hogy vágya ellenére tőle független okokból nincs reménye megházasodni. 

A tokiói Lifenet biztosítótársaság által végzett és a Jomiuri Simbun japán napilapban ismertetett kutatás szerint a reménytelenek 60 százaléka gazdasági okokkal indokolta a házassággal kapcsolatos kilátástalanságát.
 
A válaszadók mindössze 27,8 százaléka gondolja úgy, hogy a körülmények megengedik számára a házasságkötést, míg 35,3 százalékuk egyáltalán nem is akar magának feleséget találni.
 
A házasságkötéssel kapcsolatos pesszimizmus többek között azért is jelent problémát a japán társadalom számára, mert a fogyatkozó népességű és rohamosan öregedő szigetországban a gyermekvállalás erősen összefügg a házasságkötéssel: mindössze a gyermekek 2 százaléka születik házasságon kívül.
 
A felmérés szerint a húszas éveikben járó japánok 87,8 százaléka szeretne gyermeket, de 74,9 százalékuk aggódik amiatt, hogy képes-e megfelelő körülményeket biztosítani utódjának. A megkérdezett fiatalok 82,4 százaléka azt mondta, hogy bizonytalannak érzi a jövőjét, de csak tizedük tesz lépéseket - például takarít meg pénzt - a bizonytalanság csökkentése érdekében. 
 
[ 1344 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x