Karácsonyra megint sapkát? - Pandát a fa alá!
Címlap / Otthon / Karácsonyra megint sapkát? - Pandát a fa alá!

Karácsonyra megint sapkát? - Pandát a fa alá!

Forrás: WWF
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Idén karácsonykor néhányan végre nem a megszokott sapkát, karórát, parfümöt, vagy nyakkendőt találják a fa alatt, hanem valami egészen mást. A WWF Magyarország segítségével az ünnepen egy egyedi és különleges ajándékkal lephetjük meg szeretteinket: egy névre szóló óriáspanda örökbefogadással. Az újdonsült panda-nevelőszülők támogatásukkal ily módon járulhatnak hozzá a veszélyeztetett állatfaj megmentéséért vívott harchoz. 

Fekete-fehér mackó
Az óriáspanda a legritkább medvefaj Földünkön. Ma már csak mintegy 1600 egyede él szabadon, Kína rezervátumaiban. Elődeik még Kína egész területén, Burma északi részén és Vietnámban is őshonosak voltak. Jelenleg a bambuszmedvének is becézett óriáspandákat a kihalás veszélye fenyegeti, ezért állandó védelmet és támogatást igényelnek. A pandáknak gyakorlatilag nincs természetes ellenségük, az egyedüli veszélyt az ember jelenti számukra. A nagy területeket érintő erdőirtás miatt az óriáspandák élőhelye az elmúlt húsz évben mintegy felére csökkent. A WWF óriáspanda-védelmi programja több mint húsz éve a pandarezervátumok kialakításán és ezek ún. „zöld folyosóval” való összekötésén dolgozik. Támogatja a vadőrök továbbképzését, és a kínai Szecsuán tartomány fenntartható fejlődését. Munkánk során kiemelt szerepet kap a helyi lakosság bevonása.

Pandát a gyereknek!
A természetvédelmi szervezet egy különleges plüss óriáspandát, egy névre szóló oklevelet és egy éven keresztül WWF Magazint küld mindazoknak, akik vállalják a jelképes nevelőszülőséget. Az örökbefogadás értéke 10.000 forint, amely adománynak minősül. Akik a kedves, fekete-fehér bundás pandák sorsát a szívükön viselik, azok saját magukat, családtagjaikat, ismerőseiket vagy üzletfeleiket egyaránt meglephetik ezzel az egyedi ajándékkal. 
 
Mit tanítasz ezzel az ajándékkal gyermekednek?
A gyermekeknek kiváló példát mutathatunk. A kicsi így megértheti, mennyire fontos a környezetvédelem, mennyire fontos az, hogy vagyonunkat ne tárgyak felhalmozására költsük, hanem hasznos célokra fordítsuk. A gyermek itt nem viheti haza a pandát, de annak kistesóját igen. Ezáltal a gyermek látja, hogy vannak értékek, pl. a vadállatok szépsége, kecsessége, amely ketrecbe zárva, magunkhoz édesgetve, elpusztulnak. Vannak értékek, amik szabadon, általunk támogatva, de nem birtokolva élnek igazán! A nevelőszülőség emellett, főként a már iskolás gyermekeknek nagy élmény.


HarmoNet tipp: Lencsevégre kapták Kína féltett kincsét >>

Ha ezt a csodás ajándékot válasszuk, mindenképpen nevezzük el a pandát, akit képletesen örökbefogadtunk, érdemes a panda rokonait meglátogatni az állatkertekben vagy a medvefarmon, illetve az is előnyös, ha pandákról szóló további filmekkel könyvekkel  gyarapítjuk tudását erről az állatkáról a későbbiekben. A gyermek számára a szeretet nyújtása alapvető lételem, a gyermekek hajlanak az ilyen típusú ajándékokra. Az pedig, hogy előnyös a gyermeknek már korán megtanulnia a felelősségvállalást, a szülőség mintáit, a törődést, nem igényel magyarázatot. Ez a környezetvédelmi akció ezért kifejezetten üdvös!

Mi, a HarmoNet csapata arra bíztatunk, hogy olyan meglepetést válassz gyermeked számára, amellyel segítesz a természeten is!

Karácsony közeledtével az örökbefogadás szép és egyedi ajándék lehet, amennyiben december 19-ig jelentkeztek a nevelőszülőségért a www.wwf.hu/panda weboldalon, vagy a 214 5554/127-es telefonszámon. >>

WWF
Szerkesztő: Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5328 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x