Karácsonyi szeretetlakomák országszerte
Címlap / Otthon / Karácsonyi szeretetlakomák országszerte

Karácsonyi szeretetlakomák országszerte

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-29

Hazánkban a Krisna-hívők immáron 20 éve osztanak ételt, ebből 12 esztendeje a Blaha Lujza téren is elérhetők adományaik. A rászorulók az év minden napján számíthatnak segítségükre, az ünnepek alatt pedig nem csak Budapesten, az ország számos pontján, többek között Pécsett, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Kaposváron és Somogyvámoson is. Legismertebb karácsonyi akciójuk, amikor naponta több ezer rászorulót kínálnak étellel. Az egész országra kiterjedő Ételt az Életért szegényélelmezési program keretében tartós élelmiszercsomagokhoz, illetve kész, meleg ételhez juthatnak a segítségre szorulók. 

 

Budapesten a Szeretet Ünnepén 5 ponton végzik az adományok kiosztását. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által javasolt 400 fő számára készételt és ajándékcsomagot adományoznak, a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézménybe, a Havanna lakótelepre 200 adag édességet és csomagot visznek magukkal a fogyatékkal élő gyermekek számára, de a Távol az Otthontól Alapítvány által gondozott 20 menekült számára és az Igazságügyi Hivatal által nyilvántartott bűnesetek áldozatainak szintén meglepetésekkel igyekeznek szebbé tenni az ünnepeket.
A legnagyobb tömegeket kiszolgáló esemény a Blaha Lujza téri nyilvános ételosztás. Ilyenkor a hívek a szokásos napi ételadag mintegy háromszorosával készülnek a rászoruló családok, nyugdíjasok, megváltozott munkaképességű személyek számára, és bárki, aki beáll a sorba, vendégük egy karácsonyi lakomára. Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány szívesen fogadja ezekben a napokban a segítő kezeket is, ha pedig valaki maga is adományozna, a helyszínen közvetlenül is megteheti. A felajánló személyek konkrét adományokat válthatnak, teát, egy tál meleg ételt, és tápláló finomságokat finanszírozhatnak, amit maguk oszthatnak ki a nehéz körülmények között élők számára. Az adományok útja itt a befizetéstől a kiosztásig jól követhető - az alapítvány munkásságával a jótékony személyeknek egy formai keretet nyújt a segítséghez.


"Bármilyen csekély összegű adomány nagyon nagy segítség a rászoruló személyeknek. Az éhezés a karácsonyi időszakban sokkal elviselhetetlenebb lelkileg, mint máskor, ezért fokozottabban kell figyelnünk embertársainkra. Az idő is most igen hideg, ezért egy tál meleg étel a legjobb felajánlás lehet. Az, aki az Ételt az Életért Alapítványnak adományoz, azt is megtudhatja, adománya mire elegendő, illetve annak útját az elejétől a végéig végigkövetheti. A legjobb az, ha a felajánló személyek maguk adják át ezeket, így egy valós kapcsolat jön létre a felek között"
- mondta el Szilaj Péterné, az Ételt az Életért Alapítvány kuratóriumi tagja.

A szervezet munkatársai fontosnak tartják, hogy lelkileg és jó szóval is táplálják a rászoruló személyeket, erre ugyanis legalább akkora szükség van, mint megfelelő ellátmányra. Az ételosztás olyan "profiljuk", amit lelki tanítómesterük, Sríla Prabhupáda hagyott meg számukra: így egyszerre segítenek az embereken és teljesítik vallásos kötelezettségeiket. A készételek valós, kézzelfogható segítséget jelentenek a nehéz sorsúak számára, az adományozás módja pedig személyes kapcsolatot tesz lehetővé."Nagyon fontosnak tartjuk a személyes kapcsolat kialakítását az elesett emberekkel. Ez nem egy egyoldalú segítség. Aki ide jön és maga is részt vesz az ételosztásban, belepillanthat e személyek életébe. A hátrányos körülmények között élő emberek, tengődők, éhezők történeteiből megtudhatjuk, hogy milyen könnyen földönfutóvá válhat bármelyikünk egy-egy rossz döntés miatt! Abból, amit megéltek, mindannyian tanulhatunk. Mi pedig jobban értékeljük ezáltal saját élethelyzetünket, amelyben vagyunk, amit kaptunk, így az élelmet, még az egyszerű ennivalókat is" -
folytatta.

Testi-lelki táplálék
Az alapítvány munkatársai karácsonykor az étel és forró tea mellett édességgel is megvendégelik a sorban állókat. A különlegességek mellé egy nagy, elvihető, tartós élelmiszercsomagot is kapnak a rászorulók, amelyet joghurttal, gyümölccsel, szappannal egészítenek ki. Több zsák meleg ruhából is válogathatnak, valamint könyveket, olvasnivalókat is hazavihetnek az érdeklődők, így például a rászoruló, iskoláskorú gyermekek. A könyvek különösen fontosak a hívek szerint, hiszen ezek jelentik azt a szellemi táplálékot minden ember számára, amely valóban lelkivé, és tartalmassá teheti az ünnepet, a test táplálásán túl.


A hívők ételei ízletesek, és nem tartalmaznak húst, halat vagy tojást, ám a hazai, magyaros ízvilágnak megfelelően készülnek.

Lakto-vegetáriánus finomságok, emiatt szinte bárki fogyaszthatja azokat. Egészséges, tápláló és erőszakmentes étkek, amelyet a felszolgálás előtt fel is ajánlanak, így lelki töltettel rendelkeznek.

Akik az ünnep három napján (december 24, 25, 26-án) szívesen segítenének embertársaikon, azokat - előzetes egyeztetést követően! - nagy örömmel látják a Blaha Lujza téren 13 és 15 óra között. Önkéntes segítőink között néhány közéleti személyiség is megfordul majd, Carla Galli coach, Németh Nyiba Sándor olimpikon és zeneszerző, Dr. Domján László orvos, agykontroll oktató.
Jelentkezés: Szilaj Péterné, 30 243 14 86

Bármilyen segítség számít. Kövesd ajándékod útját, gyere, és oszd ki Te a saját adományodat!

Mikor és hol zajlik ételosztás az országban?
www.karitativ.hu

Videó a tavalyi, karácsonyi ételosztásról:
 
 
[ 3323 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x