Tavasz a virágokkal
Címlap / Otthon / Tavasz a virágokkal

Tavasz a virágokkal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

2005 tavaszán az egyéni módon kombinált, személyessé varázsolt csokrok, bennük a barátságos és romantikus virágok kapnak főszerepet. Ilyen a frézia, a rózsa, a boglárka (Ranunculus), a nárcisz, a völgycsillag (Astrantia) és természetesen a tulipán. 

Ötletek lakberendezéshez, ajándékozáshoz, és érzelmeink kifejezéshez

Bonyolult és rohanó világunkban, ahol nap, mint nap tucatnyi tömegtermék és milliónyi információ áraszt el bennünket, kevés idő jut arra, hogy átgondoljuk, mire is van szükségünk valójában. Mikor nyugalomra vágyunk, többnyire az egyszerűség és egyediség jut eszünkbe, és előtérbe kerül minden olyasmi, aminek valamilyen személyes vonatkozása van. Az válik fontossá, amit jól ismerünk.


Személyes kapcsolataink új értelmet nyernek, odafigyelünk érzéseinkre, melyeket igyekszünk megosztani barátainkkal és szeretteinkkel. Az élet egyszerű dolgai tehát újra az öröm forrásává válnak.

Az apró, mindennapi tárgyak váratlanul költőien szólnak hozzánk. Elárulnak valamit rólunk, saját életünkről és arra indítanak, hogy elgondolkozzunk. Emlékeinket mindig szeretettel őrizzük, legyen az egy régi ólomkatona, a gyerek első cipője, egy gyöngyházfényű kagyló a kedvenc tengerpartunkról, annak a bornak a dugója, amit egy különleges alkalomra bontottunk, vagy egy kedves levél illatos papírja, hiszen boldog, nyugalmas időszakainkat idézik, életünk szimbólumai. Sokan szeretjük gyűjteni és megőrizni az ilyen apróságokat, melyek éppúgy mesélnek rólunk, mintha szavakkal mondanánk.

2005 tavaszán az egyéni módon kombinált, személyessé varázsolt csokrok, bennük a barátságos és romantikus virágok kapnak főszerepet. Ilyen a frézia, a rózsa, a boglárka (Ranunculus), a nárcisz, a völgycsillag (Astrantia) és természetesen a tulipán.

Frézia
A Dél-Afrikából származó frézia felfedezőjének kollégájáról, egy német orvosról, Dr. Freese-ről kapta a nevét. Európában a XIX. században kezdték termeszteni, napjainkban Hollandiából kerül piacra a legtöbb. A virág varázslatos illata csak növelte népszerűségét, és mivel sokféle színben kapható (sárgában, rózsaszínben, pirosban és fehérben), a fréziát mindenhol szívesen használják esküvői csokrokban.

Rózsa
Az illatos rózsa a kelta „rhodd” szóból kapta a nevét, amely azt jelenti, piros. Így aztán bizton állíthatjuk, hogy az ős-rózsák vörösek voltak. De a rózsa első képi ábrázolása még a keltáknál is régebbi. Nem kevesebb, mint 3500 évvel ezelőtt, egy ismeretlen művész rózsát is festett egy freskóba Knósszosz közelében. Azóta a virágok királynője sok szívet hódított meg, és sok orrnak hozott felfrissülést. A ’Grasse’ és a ’Bolgár damaszt’ rózsák szirmaiból illatos rózsaolaj készül. Sok ezer szirom kell egyetlen liter olaj elkészítéséhez, így ez bizony igen drága portéka. Mégis, a finom illatanyag kifejezetten népszerű a parfümgyártók körében.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5370 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x