A tradíció lerombolása
Címlap / Otthon / A tradíció lerombolása

A tradíció lerombolása

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-20

Lorenz könyvében a hetedik halálos bűn a jó értelemben vett hagyománynak, a tradíciónak a lerombolása. Többek között ezt írja erről: 

Lorenz könyvében a hetedik halálos bűn a jó értelemben vett hagyománynak, a tradíciónak a lerombolása. Többek között ezt írja erről: Nem kezdhetünk mindent a cro magnoni ősember szintjéről újra és újra „Az emberi kultúra fejlődése figyelemreméltó analógiát mutat a fajok törzsfejlődésével. A felhalmozódó tradíció – mely minden kulturális fejlődés alapját képezi - , igen fontos, és egyetlen állatfajnál sem új teljesítményeken alapszik...”

A szerves kultúra és műveltség értéke
Azt írja Lorenz, hogy romboló tévhit az, hogy csak a racionálisan megfogható, a tudományosan bizonyítható tartozik az emberiség szilárd ismeretkincséhez. A nem racionális kulturális ismereti kincsnek mértéktelen alábecsülése, és ugyanilyen felértékelése mindannak, amit az ember, mint homo faber az esze segítségével képes létrehozni, kultúránkat megsemmisítéssel fenyegető tényező (bár nem az egyetlen és nem is döntő)
Viszont a szerves kultúrát, a szerves, élő „műveltséget” dobják ki így az ablakon a „fiatalok”.

Gyűlölet a motiváló erő az elszakadásra
Azt írja: „ A mai fiatalok nagy részének szüleivel szembeni beállítottsága megrázóan nagyképű megvetést mutat, a legcsekélyebb gyengédség nélkül. A mai fiatalság „forradalmát” gyűlölet hordozza, mégpedig valamennyi leküzdendő gyűlöletérzés közül a legveszélyesebbel és legsúlyosabbal, nevezetesen a nemzeti gyűlölettel rokon gyűlölet. Más szóval, a lázadó ifjúság ugyanúgy reagál az idősebb generációra, mint ahogy egy kulturális, vagy „etnikai” csoport reagál az idegenre és ellenségesre.

Az „ellenséggel” szemben tehát olyan dühöt érzünk, amilyent még a leggonoszabb ragadozóval szemben sem, csakis más ember iránt érezhetünk, és most már le is lőhetjük, hiszen „nem valódi ember”! Magától értetődő módon, valamennyi háborús uszítás bevált logikája az ezen alapon való manipuláció. Ugyancsak nyugtalanító tény, hogy a fiatalabb generáció az idősebbet ma egészen egyértelműen idegen, „látszatfajként” kezdi kezelni.

Viselkedés és szokás dolgában a lázadó ifjúság olyan élesen igyekszik elhatárolni magát a szülők generációjától, amennyire csak lehet, éspedig nem csak úgy, hogy annak viselkedési szokásait egyszerűen elveti, hanem minden kis részletet pontosan megfigyel, és azt ellentettjére fordítja...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x