Hogyan éljük túl a karácsonyt?
hirdetés
Címlap / Psziché / Hogyan éljük túl a karácsonyt?

Hogyan éljük túl a karácsonyt?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-07

Prof. Dr. Bagdy Emőke az év utolsó Érzelmek Iskolájában az ünnepi időszakban felszínre bukkanó belső feszültségekről és az ebből adódó konfliktushelyzetek oldásáról beszélt. A Független Pedagógiai Intézet szeminárium sorozatának évzáró előadásán a pszichológusnő felhívta a figyelmet arra, hogy a felhalmozódott belső stressz okozta lelki gócok komoly betegségeket okozhatnak. Mindez könnyedén megelőzhető és orvosolható a lélek szellőztetésével, szeretteinkkel való értékes, pozitív beszélgetésekkel. 


Rendezvénynaptár
Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Független Pedagógiai Intézet idei utolsó Érzelmek Iskolájában a „Konfliktusból a szívtől szívig kapcsolatok felé” címmel tartott előadást. A pszichológusnő arról beszélt hallgatóinak, hogy az ünnepek közeledtével felhalmozódott belső feszültség nemcsak az emberi kapcsolatokra, de az egészségre is meglehetősen káros hatással van.

„A rágódással olyan érzelemmolekulák öntenek el bennünket, amelyek megbetegítenek minket. Daganatokat, érelzáródásokat képeznek, biológiai folyamatainkat felborítják. Ha nem nyitjuk ki lezárt belső világunkat, drámai következményekkel számolhatunk” – hívta fel a figyelmet Bagdy Emőke.


A tanárnő elmagyarázta, miért fontos, és hogyan lehet a lélekben rejlő feszültséget enyhíteni.

„A lélek szellőztetésre vágyik, a titkokat, belső aggodalmakat ki kell beszélnünk, hogy csökkentsük a nyomást” – mondta a szakember.

Az előadás során levezette a szakértő, hogy a lelki problémák - kivetülve a másokkal történő kommunikációra - milyen könnyen okoznak komoly félreértéseket, majd konfliktushelyzetet.

„A szavak valódi jelentéstartalma saját belső világunk egyedisége miatt nem egyforma. Ezért nagyon fontos az őszinteség, tisztázni kell, hogy jól értjük-e egymást.” – biztatta a hallgatóságot a pszichológus.


Az előadás lezárásaként Bagdy Emőke a pozitív megerősítésekkel, elfogadással teli kommunikációra ösztönözte a közönséget, amely a kulcsa lehet a békés ünneplésnek.

Az Érzelmek Iskolája szeminárium-sorozata legközelebb jövőre, 2013. január 10-én nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt a Független Pedagógiai Intézetben.


További információk: www.fupi.hu
 
 
[ 2735 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x