Vigyázzunk az állatokra! - Itassuk hűtsük a kedvenceket!
Címlap / Showbiznisz / Vigyázzunk az állatokra! - Itassuk hűtsük a kedvenceket!

Vigyázzunk az állatokra! - Itassuk hűtsük a kedvenceket!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

A kedvenceink mellett egy igazi állatbarát a többi állatra, élőlényre is gondol! Fogadja meg tanácsainkat, életet menthet!  


Rendezvénynaptár

Tegyünk ki tálkában vizet, innivalót néhány fára, hogy a madarak is inni tudjanak, hiszen a kis testük hamar felmelgszik és ilyenkor a természetes kisebb vízforrások kiszáradnak. A lakótelepek ablakaiba is helyezhetünk ilyen edényt, de onnantól fogva felelősséget vállaltunk érte, hogy mindig tele is legyen az, mert a madarak oda járnak majd szomjukat oltani és fürödni. Cserében hatalmas élmény lehet egy fürdőző madárcsapat ...

Az esetleg kisállatok járta árnyas helyekre, bokrok alá, vagy fák közé is tegyünk vizet. A legjobb módszer, ha nem dobjuk ki az üres tejes és üdítős dobozokat, hanem zárjuk vissza jól, és a tégla legszélesebb felületén vágjunk lyukat. Ebbe töltsük a vizet. Ebből nem folyik ki, és ha esetleg tönkremegy, cserélhető lesz. Utánpótlásból sem lesz hiányunk. 


Nagyon nagyon figylejünk oda saját háziállatainkra!
Cseréljük a vizet a halak, teknősök, békák akváriumákban! A halak felforrnak ettől a hőségtől. Adjunk naponta 2-3 alkalommal friss vizet kalitkás madarainknak, egy vízpermettel hűtsük őket, ha szeretnek fürdeni, akkor fürdessük őket amilyen gyakran lehet, de ne túl hideg vízben!
Hűtsük le kutyáinkat, töröljük át fejüket nedves ronggyal, lábukat, talpukat is megvizezhetjük. Kivihetjük őket víz mellé úszni, ez az egész család számára jó kirándulás. Folyton biztosítsunk számukra ivóvizet és árnyas búvóhelyet. Ha nagy a kert, kitehetünk egy régi medencét, lavórt, pancsolót a kutyánk számára, lehet, hogy örömmel fog abban hűsölni.
A cicák is ugyanígy hűthetők sikerrel.
A háziszárnyasok területét locsoljuk gyakran, akár maguk az állatok is befutnak a vízpermet alá.

Ha olyan kutyát látunk, aki rossz körülmények között kikötve áll a tűző napon, ne érezzük kínosnak, hogy a gazdájának kedvesen szóljunk erről, lehet hogy ő is jó ember csak nem elég körültekintő és erre nem gondolt. Akár fel is ajánlhatjuk, hogy beviszünk inni a kutyának, vagy hogy segítünk egy árnyasabb helyet taláni a számára. Ha a kutya gazdája nem enged, akkor szóljunk az állatvédőknek, és/vagy tegyünk feljelentést a rendőrségen állatkínzásért.

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2808 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x