Képeslappal szerzett asszonyt magának
Címlap / Showbiznisz / Képeslappal szerzett asszonyt magának

Képeslappal szerzett asszonyt magának

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Képeslapgyűjtő klub? Igen, még létezik ilyesmi, méghozzá Hódmezővásárhelyen. A legidősebb gyűjtő 88, a legfiatalabb 11 éves. A hódmezővásárhelyi képeslapgyűjtők minden hónap első keddjén találkoznak a Petőfi Sándor Művelődési Központban és csereberélnek. 

 

Egy-egy ilyen esten előfordul, hogy akár több száz képeslap is gazdát cserél. Van, hogy a megye más településeiről is érkeznek gyűjtők.

Vezetőjük, Varga Imre pedig képeslapjainak köszönheti feleségét is.

Varga úr ugyanis amellett, hogy szenvedélyes képeslapgyűjtő, közel 6 ezres kollekcióval rendelkezik – lelkes levelező is volt egykoron. Mindmáig őrzi a különböző országból feladott és neki szóló irományokat; vannak levelei Vietnamból, Svédországból, Ausztráliából, Lengyelországból és természetesen a Szovjetunióból is. Összesen több mint kétezer levelet tárol lakásában.

Sőt, Varga úr egy szovjet levelezési kapcsolatán keresztül szerzett magának asszonyt is! A Világifjúságában meghirdetett címek alapján levelezni kezdett egy szovjetunióbeli lánnyal, aki azonban a későbbiekben nem tudta folytatni a levelezést, és a kapcsolatot átadta egy másik hölgynek. Varga úr elfogadta a dolgot, és örömmel folytatta a levelezést az új - ezúttal ukrán nemzetiségű - hölggyel is.

Hosszú hónapokon át leveleztek, majd egyszer csak a hódmezővásárhelyi férfi felkereste a Kárpátalján élő lányt, akivel rögvest szerelembe estek. S bár Varga úrnak vissza kellett utazni, a levelezés tovább folytatódott; igaz onnantól fogva megváltozott a műfaj: azok már szerelmeslevelek voltak.

Telt-múlt az idő, majd eldöntötték, összeházasodnak. Közel egy évig viszont a házas felek nem élhettek együtt, mert az ifjú asszony nem költözhetett egyből Magyarországra – be kellett ugyanis szerezni Moszkvából a hivatalos áttelepülési engedélyeket; márpedig a szovjet ügyintézés nem ment gyorsan. Végül Anna, a feleség 1971-ben telepedett le Hódmezővásárhelyen. A házaspár máig is itt él boldogan, az asszony megtanulta a magyar nyelvet és zökkenőmentesen vált a magyar hétköznapok részesévé. 


 
 
[ 1278 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x