Üti-veri a gyereket - B. Spears, mint kocsmaidoll
Címlap / Showbiznisz / Üti-veri a gyereket - B. Spears, mint kocsmaidoll

Üti-veri a gyereket - B. Spears, mint kocsmaidoll

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-03

A gyermekek bántalmazása súlyos bűncselekmény. A gyermekét bántalmazók új példaképe nem más, mint a népszerű és szőke sztár, akitől immár végleg megvonták gyermekei felügyeleti jogát.  

 

Nagy Britanniában hetente 2, Ausztráliában 4, az Egyesült Államokban 16 gyermek hal meg bántalmazás vagy elhanyagolás miatt (Browne 2000).

Magyarországon évente kb. 30 gyermek hal meg emberölésnek tekinthető eset miatt, ideértve az újszülött gyilkosságot és a gondatlan veszélyeztetést is. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Becslések szerint esetek tízezrei maradnak titokban, s ha nem is végződnek halállal, súlyos, maradandó testi, lelki károsodást okozhatnak. A WHO is kiemelten foglalkozik ezzel a kérdéssel. A WHO meghatározása szerint (1998, 1999) a gyermekbántalmazást és elhanyagolást népegészségügyi problémának kell tekinteni és az egészségügyi szempontok mellett családi és közösségi tényezőket is figyelembe kell venni.

A veszélyeztetettség a Gyermekvédelmi Törvény szerint olyan - magatartás, mulasztás vagy körülmény következtében kialakult - állapot, amely a gyermek testi, értelmi, érzelmi vagy erkölcsi fejlõdését gátolja, vagy akadályozza.

A veszélyeztetés: a gyermek alapvető fizikai és/vagy pszichológiai szükségleteinek tartós elhanyagolása, amely a gyermek egészségének, vagy fejlődésének súlyos károsodását eredményezheti. Ez lehet a szülő, vagy gondviselő mulasztása, ha nem biztosít a gyermeknek megfelelő étkezést, szállást vagy ruházatot, nem óvja kellőképpen a gyermeket fizikai károsodástól, vagy veszélytől, felügyelet nélkül hagyja vagy nem biztosítja a megfelelő orvosi ellátást, illetve kezelést, elmulasztja a gyermek oktatáshoz, neveléshez jutását. Ide tartozik a gyermek alapvető érzelmi szükségleteinek elhanyagolása, vagy eziránti közönyösség.

A gyermeket elhanyagolhatják illetve bántalmazhatják családon belül, illetve családon kívül.


 
 
[ 627 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x