Ötvenen két keréken! - Pasik, csajok, lurkók motoron
Címlap / Showbiznisz / Ötvenen két keréken! - Pasik, csajok, lurkók motoron

Ötvenen két keréken! - Pasik, csajok, lurkók motoron

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-10

Az olimpiára készülő Parti András megvédte bajnoki címét, Vajda Márta pedig megszerezte a tizediket. Papírforma - egy szóval akár így is lehetne értékelni a hétvégi mountain bike olimpiai cross magyar bajnokság végeredményét. De természetesen semmi sem ennyire egyszerű. 

 

A gyerek, a master és a hobbi és kategóriák rajtjaival kezdődött az országos bajnokság. A szervezők a rendkívül technikás, sziklás és szűk erdei ösvények miatt a korábban megszokottnál is jobban szétbontották a kategóriákat, hogy egyszerre a pályán maximum 50 sportoló tartózkodjon. A gyerek futamok a célterület közvetlen közelében zajlottak egy rövid, 500 méteres, de a gyerekek számára mégis komoly kihívást jelentő útvonalon.


A 13 évesnél idősebbek már a nagy pályát teljesítették, amelynek a leglátványosabb szakasza mindössze 300 méter volt - itt a sportolók több mint 80 métert süllyedtek! Érdekesség, hogy a felnőtt nőknél a dobogóra csak az állhatott fel, aki ezt a szakaszt a nyeregben tudta teljesíteni - akinek le kellett szállnia egy-egy veszélyesebb sziklánál, olyan időhátrányba került, hogy az emelkedőn már nem tudta behozni. Vagyis Vajda Márta (aki 1997-ben nyerte első profi bajnoki címét) fizikai felkészültsége mellett technikai tudásának is köszönhette sikerét.

A felnőtt férfiak versenyében a legtöbben a tavalyi bajnok Parti András győzelmére fogadtak volna, de mivel a kerékpár részben technikai sportág, az utolsó körig nyitott volt a küzdelem. Andris azonban komolyan gondolta, hogy neki itt nyernie kell: már az első körben olyan sebességre kapcsolt, amit az emelkedőkön senki sem tudott követni - közel 20 másodperces előnnyel érkezett a célkapu alá, mögötte Buruczki Szilárd és Melts András érkezett. A fiúk elképesztő sebességgel robogtak át a célterületen, és hatalmas csata bontakozott ki közöttük: Parti az ötödik körig tudta növelni az előnyét, ekkor azonban megszakadt a lendülete, és Buruczki elkezdett közeledni hozzá. Bár Szilárd az utolsó három körben közel egy percet ledolgozott a hátrányából, de ez kevésnek bizonyult, Parti András így végül magabiztos győzelmet aratott.

A versenyhez kapcsolódóan szervezett Vuelta Túrára több mint 30-an jelentkeztek, akik kerékpárral tekertek el a Margitszigetről Pilisborosjenőre. Legközelebb július 27-én, a Karos-Spa Kerékpáros Fesztivál második napján, a zalakarosi magyar kupa futamon találkoznak egymással a szakág versenyzői. A pekingi olimpia előtt ez lesz Parti Andris utolsó hazai versenye.

EREDMÉNYEK:

XCO OB - Pilisborosjenő - Elit Felnőtt Férfi Győztes
Név                  PARTI András               
Egyesület       Trek Józsefhegyi SE
Idő                   1:57:18

XCO OB - Pilisborosjenő - Elit Felnőtt Nő Győztes 
Név                  VAJDA Márta
Egyesület       Merida Maraton Team
Idő                   1:47:27
 


 
 
[ 816 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x