Botrány! Kicsik nézik az erőszakos filmeket!
Címlap / Showbiznisz / Botrány! Kicsik nézik az erőszakos filmeket!

Botrány! Kicsik nézik az erőszakos filmeket!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

Amerikai kutatók szerint a serdülők egyre korábban és egyre többet néznek erőszakos jeleneteket tartalmazó filmeket. 

 

Dr. James D. Sargent, a New Hampshire állambeli Lebanonban található Dartmouth Orvosi Egyetem gyermekgyógyász professzora, a tanulmány társszerzője szerint a gyerekek manapság sokkal könnyebben hozzáférnek az ilyen filmekhez. A körülbelül 22 millió amerikai serdülőből közel 13 százalék néz rendszeresen az erőszakot élethűen ábrázoló filmeket moziban, DVD-n vagy a televízióban.


A kutatócsoport 2003-ban több, mint 6500, 10 és 14 év közötti gyermek tévénézési szokásait vizsgálta, különös tekintettel a friss megjelenések közötti 40 legerőszakosabb filmre,  mint a New York bandái, a Penge, a Kiképzés vagy a Sikoly. Ezek az Amerikai Mozgókép Szövetségtől az „R” besorolást kapták, vagyis 17 év alatt csak felnőtt kísérővel tekinthetők meg, mivel erőszakos, durva jeleneteket, meztelenséget tartalmaznak. A felmérés szerint a fiúk, az idősebb tizenévesek, a kisebbségek képviselői (különösképpen az afroamerikai gyermekek), a szerényebb körülmények között élők, az iskolában rosszabbul teljesítők és az iskolázatlanabb szülőkkel rendelkezők jobban ki vannak téve a filmbeli erőszaknak. A nagyon gyakran ilyen filmeket nézőknek nagyobb valószínűséggel van a szobájában saját tévéje és sokszor a szülők engedik meg nekik, hogy „R” besorolású filmeket nézzenek.

A DVD-k elterjedésével ezek a filmek egy sokkal nagyobb gyerekréteghez jutnak el. Sargent szerint az is probléma, hogy miként adja a filmes szakma magának a besorolásokat.  „Olyan ez, mint amikor a róka figyeli a tyúkólat, és az iparág nem fog tenni semmit az ellen, hogy filmjeik a lehető legszélesebb közönséghez jussanak el.”

Dr. Christopher P. Lucas, a New York Egyetem „STEPS” (serdülők egészségügyi és öngyilkosság-megelőző) programjának igazgatója elmondta, hogy valóban jobban hozzáférnek a serdülők az erőszakos filmekhez, ezt aggasztónak is tartja, de eddig még nem mutattak ki biztos összefüggést a filmbeli erőszak és az abnormális viselkedés között. Az erőszakos gyerekek jobban is vonzódnak az erőszakos tartalmakhoz, és más, egyéb faktorokat is számításba kellene venni az összefüggés felállításához.

Medipress

 
 
[ 681 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x