Megdöbbentő tiltakozás: Inkább börtön, mint olimpia!
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Megdöbbentő tiltakozás: Inkább börtön, mint olimpia!

Megdöbbentő tiltakozás: Inkább börtön, mint olimpia!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-08

Börtönbe vonul tiltakozásként egy idős angliai házaspár. Szerintük igazságtalan, hogy Londonban extra adót vetnek ki a lakosokra, csak mert 4 év múlva olimpiát rendez a város. Az összeg nem túl nagy, ám ők mégsem hajlandóak fizetni, elvből. 


Rendezvénynaptár
Inkább börtönbe vonul egy idős házaspár Londonban, de nem hajlandóak kifizetni az olimpia miatti extra adót. A szigetországban 2012-ben rendezik meg a játékokat, amelynek költségét eredendően 6 milliárd fontra tették, ám idő közben ez az összeg 10 milliárdra emelkedett (hiába no, nem egyszerű űberelni a kínaiakat). A költségek egy részét London lakosainak községi adójából állnák, ehhez jön a szerencsejátékokból befolyó összeg, és az állam által erre a rendezvényre elkülönített pénz. A hiányzó 4 milliárdot azonban valahonnan elő kell teremteni, ezért a londoni polgárokra külön adót róttak ki. 


Tom Glenister és felesége ezt rendkívül méltánytalannak tartja, hiszen a rendezvény országos, miért fizessenek csak a londoniak? A 78 éves férfi megtagadta a külön adó befizetését, szerinte az évi 600.000 forintnak megfelelő közösségi adó is éppen elég, és nem hajlandó még plusz pénzt adni az olimpiára. A kérdéses összeg amúgy nem túl sok, mindössze 10.000 forintnak megfelelő, ám a nyakas öregúrnak nem a mennyisséggel van baja, hanem annak jogosságával. Azt is méltánytalannak tartja, hogy olyasmire szednek extra adót, ami nem mindenkinek fontos, őt például egyáltalán nem érdekli a sport, sem az olimpia. Az igazságtalanság miatt az idős házaspár inkább börtönbe vonul tiltakozásként, de nem hajlandó fizetni. London vezetősége és az olimpia szervezői joggal félnek, hogy példájukat mások is követni fogják, ám a pénz előteremtése érdekében még a legnépszerűtlenebb intézkedésektől sem riadnak vissza. 

HarmoNet tipp: Olimpiamentes övezet >>

HarmoNet Fórum tipp >>
 
 
[ 887 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x