Homokművészet - fény derült Nazca titkára?
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Homokművészet - fény derült Nazca titkára?

Homokművészet - fény derült Nazca titkára?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-22

Mire is jó a homok? Lehet ugye belőle üveget gyártani, aztán jó még arra is, hogy leszórjuk vele a csúszós járdát, a betonkeverőbe is rakhatjuk, de a gyerekek inkább várat építenek belőle. Számtalan célra jó ez a csodás anyag, arra talán mégis kevesen gondolnak, hogy valaki rajztáblának használja... 


Rendezvénynaptár
Pedig ott vannak a híres Nazca-vonalak a perui sivatagban, amelyek eredetéről máig vitatkoznak a tudósok. A mintegy 2000 éves ábrák keletkezésének titkán eddig senki sem fejtette meg, de lehetséges, hogy a majom, a madár, és a pók megalkotóihoz most közelebb kerülhetünk. A megoldás nem más, mint Jim Denevan. Az amerikai művész ugyanis azzal foglalatoskodik most már jó pár éve, hogy vonalakat rajzol a homokba. Keres egy nagyobbacska összefüggő homokos területet, megálmodja, majd megalkotja rajzát, amelyet szabad kézzel készít el néhány egyszerű eszköz, például botok és kerti szerszámok segítségével.


A grandiózus méretű alkotásokkal is büszkélkedő művész alkotásait nem kapkodja el, legalább egy hétbe telik, mire végez egy-egy munkával. Legutóbb 9 napba telt, hogy a nevadai Black Rock sivatagban megalkosson egy közel 5 kilométeres művet, amelynek elkészítéséhez mintegy 150 km-t kellett gyalogolnia. Kérdés, hogyan képes a Föld felszínéről ilyen precizitással elkészíteni a megálmodott ábrákat, hogy azok úgy is nézzenek ki a levegőből, ahogyan azt egy egyszerű papírlapra megrajzolná az ember. Talán különleges térlátással bír, esetleg más módszert használ művei elkészítéséhez? Mindenesetre ha megfejtenénk a készítés mikéntjét, talán közelebb jutnánk a Nazca sivatag ősi ábráinak titkához is.
 
 
[ 1521 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x