Indul a Comedy Central Magyarországon - Mi vár rád műsorai...
Címlap / Showbiznisz / Indul a Comedy Central Magyarországon - Mi vár rád műsorai között? (Részletes programlistával!)

Indul a Comedy Central Magyarországon - Mi vár rád műsorai között? (Részletes programlistával!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Október elsején startol a magyar Comedy Central. Az Egyesült Államok legnépszerűbb, humoros tematikájú csatornája érkezik Magyarországra, kiváló hazai gyártású és már most nagy nemzetközi sikernek örvendő külföldi műsorokkal. 

 

A Comedy Central magyar nyelvű humorcsatorna, amely elsődlegesen a 18-39 éves korosztályt célozza meg, és indulásakor több mint 1,5 millió háztartásban lesz fogható. A Comedy Central helyi gyártású és nemzetközi tartalmakat egyaránt sugároz majd. A csatorna a VH1 Europe helyén lesz látható osztott műsoridővel naponta 14:00 és 02:00 óra között.
 
Az Egyesült Államok legnépszerűbb, humoros tematikájú csatornája olyan sorozatokkal érkezik Magyarországra, amelyek jelenleg világszerte a legnézettebb szituációs komédiák közé tartoznak. Ilyen például a My Name is Earl - magyar címén A nevem Earl - amely egy kisstílű bűnöző meghiúsult jó útra térését dolgozza fel, de jön a How I Met Your Mother is - Így jártam anyátokkal -, amely a Jóbarátokhoz hasonló humorával jelentős sikerre számíthat. 


Nem maradhatnak ki persze az anyacsatorna zászlóshajói sem, első ízben lesz látható magyarul - természetesen feliratokkal - a Daily Show és a Colbert Report is. A csatorna számára egyébként külön megtiszteltetés, hogy sugárzását szinte egy időben kezdheti meg a Colbert-híd átadásával, ami az adó illetékesei szerint szimbolikus értékű, annál is inkább, mivel az indulás előkészítése legalább annyi ideig tartott, mint a hídépítés.
 
A fentiek mellett a Simpson család és a South Park epizódjaihoz csatlakozik a Family Guy is, amely már most is jelentős rajongótáborral bír hazánkban az animációs műfaj hívei között. 
Természetesen magyar tartalmak is kerülnek a csatornára, hiszen a TV2-vel kötött megállapodás szerint láthatóak lesznek a Bagi-Nacsa páros műsorai, az Irigy Hónaljmirigy és a L’Art pour L’Art társulattól a Noooooormális! is. 
 

A Comedy Central már indulása előtt is sokat tett a jó humor népszerűsítéséért, hiszen a csatorna segített abban, hogy a Beugró című műsor az m1-en folytatódhasson, mitöbb sikerült megállapodnia a M1-gyel a Beugró megosztott sugárzásában, ennek eredményeképpen a rögtönző műsor rajongói kedvenc részeiket a humorcsatornán is láthatják. Ez azért is egyedülálló tett, mert ezelőtt még sosem volt példa arra, hogy egy kis csatorna együttműködésre lépjen egy állami műsorszolgáltatóval, annak ellenére, hogy nemzetközi viszonylatban ez mindennapos. A megállapodásnak köszönhetően azonban a Comedy Centralon is jókat derülhetünk a Novák Péter vezette helyzetgyakorlatokon, amelyekben Pokorny Lia, Rudolf Péter, Kálloy- Molnár Péter és Szabó Győző kerülnek váratlan színpadi szituációkba.
 
A csatorna saját gyártású műsora Magyarok az űrben címmel készül. 
 
Málnay B. Levente, az MTV Networks Magyarország vezérigazgatója elmondta: “A humor iránti igény Magyarországon rendkívül nagy. A tévénézők között a humor a harmadik legnépszerűbb televíziós műfaj, és mi ezt a hatalmas igényt szeretnénk kielégíteni magas színvonalú humorcsatornánkkal. Célunk, hogy házhoz vigyük a humort, hogy az emberek otthonunkban élvezhessék azt. Eltökéltek vagyunk a helyi tehetséges humoristák felfedezésében, ugyanakkor be szeretnénk mutatni nézőinknek kiváló minőségű külföldi tartalmakat is.”
 
A Comedy Central főszerkesztője Litkai Gergely. Humorista, író és forgatókönyvíró, rendszeresen publikál, de a televíziós műfajban is letette már névjegyét, többek között olyan tévéműsorok ötletembereként dolgozott, mint az Esti Showder Fábry Sándorral és a Showder Klub . A 2006-os Humorfesztivál szerkesztője és szóvivője, az első magyarországi stand-up comedy club, a Godot Dumaszínház elindítója. Litkai valósította meg azt az országos klubhálózatot, amely stand-up comedy műfaj magyarországi elismertetéséhez is jelentősen hozzájárult. Számos díjat nyert, így például, a Magyar Rádió Humorfesztiváljának szerzői első díja (1998),  Kamera Hungária díja a legjobb drámai alkotásért(2008),  Magyar Újságírók Országos Szövetsége Flekk díja (2000), Banánhéj rövidfilm-fesztivál Ezüst banán díj (2000), Magyar Rádió Bon-bon díja (2001, 2002, 2003, 2004, 2005), Karinthy-gyűrű (2004).
 
Comedy Central-os siker az Emmy díjátadó gálán
Hatvanadik alkalommal adták át a televíziós műsorokért és sorozatokért járó Emmy - díjakat szeptember 21-én a Los Angeles-i Nokia Színházban. A szeptember 21-i Emmy - díjkiosztón a Comedy Central csatorna két produkciója kapott díjat, mindkettőt láthatjuk majd hazánkban is október 1-től. A  magyar Comedy Centralon  is műsorra kerülő The Colbert Report tizenhat fős írói csapata részesült a forgatókönyvíróknak járó elismerésben. Sorozat kategóriában pedig a The Daily Show with Jon Stuart hét producere vehette át a megtisztelő díjat.
 
A Comedy Central magyar nyelvű honlapja a www.comedycentral.hu címen már elérhető. 
 
Mi látható a Comedy Centralon? 
 
The Daily Show with Jon Stewart
Az Egyesült Államokban napi fél órában jelentkező sorozat műfaját igen nehéz meghatározni: a hírműsornak álcázott adás az aktuális eseményekre reflektál ironikusan, nem kímélve az amerikai politikusokat, közszereplőket és végső soron magát a médiát sem, amelyet a The Daily Show már puszta létezésével is kifiguráz.
Az álhírműsorban nincs szerepe az objektivitásnak, az újságírói becsületnek, vagy akár a hitelességnek. Az Emmy- és Peabody-díj nyertes The Daily Show a valóságra alapozottan, ugyanakkor egy alternatív nézőpontból mutatja be a híreket, a trendeket, a pop kultúrát, az aktuális eseményeket, a politikát, a sportot és a szórakoztatást. A műsor általában Jon Stewart monológjával indul, amelyben az aktuális vezető hírekre reagál, majd több tudósítóval is megvitatja azokat. Az adást többnyire egy hírességgel, színésszel, zenésszel, de akár nem létező szerzővel vagy politikai figurával készült interjú zárja. Hazánkban a globális kiadás látható majd, kéthetente a Colbert Reporttal felváltva.
 
The Colbert Report
A The Colbert Report indulása óta töretlen népszerűségnek örvend, manapság ez a Comedy Central egyik legnézettebb műsora. Miután Stephen Colbert elhagyta a The Daily Show csapatát – 2005. október 17-én – megszületett önálló műsora, a The Colbert Report.
A The Daily Show híreket parodizáló koncepcióját követve, Colbert a televíziós hírközvetítést figurázza ki, különös tekintettel az olyan politikai talk show-kra, mint a The O’Reilly Factor és a Scarborough Country. A The Daily Show-val ellentétben azonban kevésbé fókuszál a napi eseményekre, sokkal inkább a műsorvezető által megformázott - jellemzően egy hetvenkedő és tudálékos jobboldali-konzervatív - televíziós személyiség játssza a központi szerepet. Colbertet háromszor jelölték Emmy-díjra, és 2006-ban a Time Magazin a 100 legbefolyásosabb ember közé sorolta.
 
My name is Earl – A nevem Earl
Az Emmy-díjas amerikai szituációs komédiát Greg Garcia álmodta meg. A sorozat egy lepattant, lakókocsiban élő fickóról, Earl Hickey-ről szól, aki százezer dollárt nyert a lottón, de amint ezt megtudja, el is veszíti, mert elcsapja egy autó. A kórházban fekve egy televíziós műsornak köszönhetően döbben rá, hogy azért történik vele annyi rossz az életben, mert ő maga is rengeteg rosszat tett, és a karma szerint ez visszaszáll rá. Earl ezért elhatározza, hogy ezután csupa jót tesz, amivel önmaga is boldogabbá válik. Mivel a bűnlajstrom igen hosszú - mintegy kétszáz tételes - így a nézők hosszan élvezhetik Earl kalandjait.  A sorozat - elragadó humorán kívül-,  a szereplőgárda miatt is izgalmas és szerethető. A főszereplőt - Earlt - Jason Lee alakítja, akit láthattunk már a Dogmában, a Jay és Néma Bob visszavág című filmben és a Vanília égboltban is, de rajta kívül megannyi briliáns színész, többek között Ethan Suplee, Jaime Pressley, Eddie Steeples és Nadine Velazquez is felbukkan.
 
How I Met Your Mother- Így jártam anyátokkal
Az  Így jártam anyátokkal amerikai szituációs komédia, amelyet 2005 szeptemberében mutattak be először. A műsor ötletgazdája Craig Thomas és Carter Bays. A sorozatban a főszereplő, Ted Mosby meséli el fiának és lányának, miként esett szerelembe, hogy ismerte meg az édesanyjukat. A múltat emlékképek segítségével idézi fel. A főszereplő karakterét magáról Carter Bays-ről mintázták, míg a másik két szereplő, Marshall és Lily mintájaként Craig Thomas és felesége szolgáltak.
A történet kezdetén Ted legjobb barátja, Marshall elárulja, hogy meg akarja kérni barátnője, Lily kezét. Ted ebben a pillanatban döbben rá, hogy többé nem várhatja az igaz szerelmet, lépnie kell. Ebben segít neki barátja, Barney, a hivatásos agglegény, aki foylamatosan kínozza Tedet a nőkről és párkapcsolatokról alkotott megingathatatlan véleményével. Ted hamarosan megismeri Robint, úgy érzi, ez a szerelem első látásra, de a sors valami egészen mást tartogat számára…
 
 
The Simpsons -  A Simpson család
A Simpson család minden idők talán legsikeresebb animációs sorozata, amelynek ráadásul hazai vonatkozása is van, hiszen a magyar származású, nemzetközileg elismert Csupó Gábor a sorozat animátora. A Simpson családdal először 1987. április 19-én ismerkedhetett meg a nagyérdemű, amikor a Tracy Ullman Show-ban napi két percben elkezdték vetíteni a furcsa család történetét. A nagy sikernek köszönhetően 1989. december 17-én ez első, 20 perces epizóddal elindult a The Simpsons önálló karrierje. A rajzfilmsorozat a Simpson család izgalmas hétköznapjait mutatja be. A családfő, Homer J. Simpson imádja a fánkot, néha elég gyerekes, bár egyesek szerint ostobasága csupán álca és valójában egy zseni. Majdnem minden részben feltalál valami új dolgot, amiből szeretne meggazdagodni és persze világhírnévre szert tenni. Felesége, Marge tudomást sem vesz férje mentális képességeiről, odaadóan szereti őt, miközben igyekszik a családot jó útra terelni. Bart Simpson, a család legidősebb sarja igazi rosszcsont. Lisa, a középső gyerek okos, és szorgalmas kislány. A legkisebb csemete, Maggie Simpson, aki a sorozat több évtizedes fennállása óta folyamatosan egy éves, sosem szólalt meg, és csak cumizik. A műsor fennálása óta 19 évadot élt meg, és sokak szerint addig folytatódik, amíg az alkotói élnek. A sorozatból 2007-ben önálló, egész estés mozifilm is készült. 
 
South Park
Minden idők talán legmegosztóbb és legszabadszájúbb sorozatát 1997-ben mutatták be, elsőként a Comedy Central humorcsatornán. Indulása óta 12 szezonon keresztül 174 epizód került adásba.
Alkotói Trey Parker és Matt Stone, akiket azóta a műsorért kétszer is Emmy díjjal jutalmaztak. A sorozat négy alsó tagozatos fiú, és családjaik, valamint South Park város egyéb lakóinak szürreális kalandjait mutatja be. A műsor sikerének titka, hogy egészen hihetetlen humorral és stílusban figurázza ki a napi eseményeket, politikusokat, a popkultúrát és a sztárokat. A South Park világa annyira nyakatekert és szürreális, amennyire egy kilencéves iskolás gondolatvilága. Rendkívül szatírikusan reagál az aktuális eseményekre, gúnyolódik mindenen és mindenkin, folyamatosan tabukat dönget. A South Park vitákat generált a világon mindenhol, ahol bemutatták. A sorozat jelenleg a 18. évadnál tart, és az alkotók nemrégiben újabb három évad elkészítésére szerződtek, így bizonyára hosszasan folytatódnak még Stan, Marsh, Kyle Broflovski, Cartman, Butters, Tweek és Kenny kalandjai. A sorozat alapján 1999-ben mozifilm készült South Park - Nagyobb, hosszabb és vágatlan címmel. A Comedy Central mutatja be először 2009 januárjától a sorozat 12. évadját. 
 
Family Guy 
 A nagysikerű amerikai animációs sorozat 1999-ben indult hódító útjára, és kis megszakítással azóta is képernyőn van. Alkotója Seth MacFarlane, aki több szereplő hangjaként is közreműködik a rajzfilmben. A történet egy kitalált városban, Quahog-ban játszódik, és egy diszfunkcionális családról szól. Az apa, Peter Griffin ír amerikai katolikus fizikai munkás, aki viccesen erős akcentussal beszél. Felesége – Lois - családanya, egy előkelő család sarja. Három gyermekük van: tinédzser lányuk, Meg, szintén tinédzser fiúk Chris - aki túlsúlyos és unintelligens, és sok tekintetben az apja fiatalkori kiadása - és mutáns kisfiuk Tewie, aki kifejezetten ördögi teremtmény, hihetetlen szexuális érdeklődéssel, és meglepően kifinomult beszédstílussal. A családdal él Brian, a különleges kutya, aki szintén furcsa, egészen emberi teremtmény: két lábon jár, Martinit iszik, cigarettázik és részt vesz az emberi társalgásban, bár vannak állati megnyilvánulásai. Az alkotó, Seth MacFarlane már készíti a hetedik évadot, és ígérete szerint hamarosan megszületik a Family Guy egész estés változata is.
 
Fawlty Towers - Waczak Szálló
A Waczak Szálló angol vígjáték-sorozat, amely 1975-ben került először képernyőre. Szerzői John Cleese és Connie Booth, akik egyben a főbb szerepeket is alakítják. A történet egy devonshire-i városban, az angol riviérán, Torquay-ben található, kitalált intézményben, a Waczak Szállóban játszódik. A sorozat alapötelete az szolgált, hogy egy alkalommal, amikor a Monty Python csapat tagjai egy torquay-i hotelben szálltak meg, a fogadós nagyon modortalanul bánt velük. Bár a sorozatból mindössze 12 epizód készült, mégis komoly hatást gyakorolt és gyakorol a mai napig is a hasonló műsorokra.
 
Magyarok az űrben 
 A Comedy Central saját gyártású sketch show-ja a pár perces jelenetekből álló, fél órás kabaré sorozat, amely Végh Zsolt rendezésében kerül a magyar nézők elé. A Magyarok az űrben című műsor olyan színészeket vonultat fel, mint a bankreklámból jól ismert Emese, vagyis Stefanovics Angéla, Jordán Adél, Murányi Tünde, Mogács Dániel, Vida Péter, Nagy Viktor, Tamási Zoltán és még sokan mások.  A műsor alkotói között találjuk a csatorna főszerkesztőjét, Litkai Gergelyt, aki Nékám Petrával, Pataki Balázzsal és Kovács Andrással biztosítja vasárnap esténként is a minőségi magyar humort. 
 
Beugró
Négyszereplős színházi játék, humoros, szatirikus alaphelyzetekre alapuló rögtönzések és helyzetgyakorlatok sora - röviden ez a Beugró című műsor, amelyben négy kiváló színész improvizációs feladatokat hajt végre. Az állandó szereplők - Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy-Molnár Péter és Pokorny Lia - színházi környezetben, lehetőség szerint kellékek nélkül jelenítenek meg gyakori emberi alapkonfliktusokat. A szereplők az egyes játékok jellegét ismerik, de a konkrét feladatokkal, szerepekkel
akkor és ott, a színpadon találkoznak először, tehát valóban rögtönözve kell kitalálniuk, hogyan játsszák tovább a készen kapott alaphelyzeteket. A műsor rendező-producere Kapitány Iván, aki olyan nagysikerű mozikkal tette le névjegyét a hazai filmgyártásban, mint a Kútfejek, vagy a Rudolf Péterrel közösen készített Üvegtigris 1., így a kiváló színészek mellett az ő neve is garancia a remek szórakozásra.
 
Blackadder - Fekete vipera
A Fekete Vipera négy szezont megélt angol vígjáték sorozat, amely az angol történelmet parodizálja a középkortól az I. világháborúig. Bár mindegyik szezon más korban játszódik, egytől egyig a Rowan Atkinson által megformált Edmund Blackadder életét követi, aki minden alkalommal egy nemesi család sarját alakítja. A Rowan Atkinson által megformált Fekete Vipera cinikus, opportunista, aki a saját felemelkedését tartja a legfontosabbnak. Cinizmusával kifigurázza az őt körülvevőket és azokat a történelmi eseményeket, amelyek mai modern szemmel nézve elítélendőek. A sorozatnak készült több különleges epizódja is,  így például a Fekete Vipera Karácsonyi Éneke, amely az 1989-es karácsonyi különkiadás volt, és Charles Dickens Karácsonyi ének című alkotásának paródiája.
2000-ben, a Fekete Vipera utolsó epizódját a Brit Filmintézet a 100 Legjobb Brit Televíziós Program közé választotta.
 
 
Mr. Bean
A mára legendássá vált Mr. Bean figura először egy angol vígjáték sorozat főhőseként bukkant fel 1990. januárjában és egészen a Jóéjt, Mr. Bean című 1995-ös befejező részig képernyőn is maradt. A Rowan Atkinson által megformált esetlen, esendő, szerencsétlen, de szeretnivaló figura történeteit Rowan Atkinson, Robin Driscoll és Richard Curtis álmodta meg. Rowan Atkinson a karaktert még az egyetemen találta ki, és  maga úgy fogalmazott, hogy Mr. Bean egy felnőtt testébe bújt gyermek, aki a mindennapi élet legalapvetőbb és legegyszerűbb problémáival is nehezen birkózik meg. A történet öt éves pályafutása alatt rekord nézőszámra tett szert, és számtalan országban vették meg világszerte. Mr. Bean karaktere két egész estés filmben - Bean: A katasztrófa film, Mr. Bean nyaral - és egy magyar gyártású rajzfilm sorozatban is felbukkant.
 
My Family -  Az én kis családom 
Az én kis családom című angol szituációs komédia 2000-ben indult. A sorozat a középosztálybeli Harper család történetét, mindennapjait dolgozza fel, akik Nyugat-Londonban, Chiswickben élnek. A szülőket Robert Lindsay és Zoe Wanamaker alakítja, míg három gyermeküket Kris Marshall, Daniela Denby- Ashy és Gabriel Thomson. A férj fogorvos, és mindent megpróbál, hogy boldogan éljen feleségével és három gyermekével-, kevés sikerrel. A szülők már a nevelésben sem igazán értenek egyet, a feleség irányító típus, míg Ben szívesen dobja a gyeplőt a lovak közé…  Angliában a sorozat jelenleg a kilencedik szériánál tart. 
 
Entourage - Törtetők 
A Törtetők Vincent Chase, egy fiatal színész és barátainak mindennapjait követi a modern Hollywood-ban. Vele van menedzsere Eric, féltestvére, Drama és barátja, Turtle. A sorozat arra törekszik, hogy bemutassa a sztárok életstílusát és azt, hogy mennyire nehéz rátalálni a szerelmre a showbusiness világában. Vince-t Adran Grenier alakítja. Kevin Connolly formálja meg Ericet, a menedzsert, aki arra törekszik, hogy Vince-nek segítsen meghozni a jó döntéseket és megtanulni a showbusiness szabályait. Dramat Kevin Dillon alakítja, aki maga is színésznek készül, de ahogy Vince csillaga emelkedik, az ő tervei úgy merülnek feledésbe.
A rendhagyó Hollywood-i történet egyik érdekessége, Val Kilmer alakítása, akit drognepperként láthatunk viszont a sorozatban. A műsor producere Mark Wahlberg.
  
Extras - Futottak még
BAFTA-, Golden Globe- és Emmy-díjas angol televíziós helyzetkomédia sorozat, amely a filmforgatások és színházi munka hátterét mutatja be. A sorozat a BBC és az HBO kooprodukciójában született. A mozit Ricky Gervais és Stephen Merchant írta és rendezte, mindketten szerepelnek is a műsorban. Minden epizódban legalább két neves színész vendégeskedik, akik többnyire egytől egyig tévé- vagy filmsztárok.
A Futottak még eddig két szezont ért meg. 
 
The Office - A hivatal
A BAFTA- és Golden Globe- nyertes, illetve Emmy- díjra jelölt angol televíziós komédia először 2001-ben került képernyőre. Írója és rendezője Ricky Gervais és Stephen Merchant. A sorozat egy irodaszer forgalmazó cég mindennapjait mutatja be dokumentumfilm-szerűen. Szerepel benne mindent tudó főnök, talpnyaló helyettes, poéngyáros fickó, recepciós cicababa és több más izgalmas, vicces karakter. A sorozat sikerére jellemző, hogy Új- Zélandtól Hongkongig, Ausztráliától Amerikáig, a világ számos országában képernyőre került.
 
 
 
 
[ 4688 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x