Gáspár Laci, Tóth Gabi, Lola, Puskás Peti és sokan mások...
Címlap / Showbiznisz / Gáspár Laci, Tóth Gabi, Lola, Puskás Peti és sokan mások az ittas vezetés ellen - megdöbbentő történetek, ki miért kampányol!

Gáspár Laci, Tóth Gabi, Lola, Puskás Peti és sokan mások az ittas vezetés ellen - megdöbbentő történetek, ki miért kampányol!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-03

A VIVA is csatlakozott az ORFK kezdeményezéséhez, amely a tiszta fejjel vezetés fontosságára hívja fel a figyelmet sztárok segítségével. Tegnap az Interaktívban be is mutatták azt a videoklipet, amelyben Gáspár Laci, Tóth Gabi, Lola, Puskás Peti és a többiek a józanság mellett kampányolnak, a zenetévé nevében pedig Ben állt ki a jó ügyért. Kiderült, Ben sosem ül be ittas sofőr mellé, Tóth Gabi pedig barátnőjét vesztette el egy hasonló balesetben... 

 

Gáspár Laci, Tóth Gabi, Lola, az Anti Fittness Club frontembere, Tomi, Puskás Peti, Mark, Völgyesi Gabi és Ben, a VIVA műsorvezetője – hogy mi a közös bennük? Az, hogy mindannyian úgy vélik, az autóvezetés felelősség, és csak józanul szabad volán mögé ülni. Ennek a véleményüknek hangot is adtak – előbbiek dalban, míg Ben azzal, hogy hangsúlyozzák, milyen veszélyekkel jár az ittas vezetés. Sőt, a zenecsatorna adott teret az ORFK kampányához készült klip premierjének tegnap délután – a Tiszta fejjel Projekt Tiszta fejjel című dala először a zenetévén hangzott el! A kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen veszélyekkel jár az ittas vezetés. A dal első hallásra slágergyanús, a VIVA pedig lelkesen állt a kezdeményezés mellé.


A csatornánál kiemelten kell kezelnünk a példamutatást, hiszen fiatalok néznek minket, és nagyon fontos, hogy hangsúlyozzuk nekik, és mindenkinek: vezetni csak józanul szabad – kezdte Ben. – A szülők ott követik el a hibát, hogy gyakran már 17-18 éves gyerekeknek is nagy teljesítményű autót vesznek. Ha ez ráadásul ittas vezetéssel párosul, kész a baj… Én minden alkalommal, amikor buliba indulunk kocsival, tisztázom: ha a sofőr egy kortyot is iszik, rám bizony ne számítson! Szerencsére az én környezetemben még nem volt diszkóbaleset, remélem, ez így is marad. Ezért örülök, hogy a VIVA nevében én iis képviselhetem ezt a kampányt!”

Nem ilyen szerencsés Tóth Gabi, aki a VIVA Interaktívban elárulta, egy barátnője éppen egy ilyen balesetben vesztette életét. Gáspár Laci pedig telefonon csatlakozott a műsorhoz, mert nagyon fontosnak tartotta, hogy ő is hangsúlyozza: nem csak ittasan, de fáradtan sem szabad volán mögé ülni, hiszen nem csak a saját, hanem mások életéért és biztonságáért is felelősséggel tartozunk.

Háttérinformáció:
Tiszta Fejjel Projekt - A Diszkó balesetek ellen

Slágergyanús videó klip készült az ORFK kezdeményezésére, hogy ezzel az eszközzel is felhívja a figyelmet a diszkó balesetek veszélyére.

A „Tiszta fejjel Projekt”: Lola, Tóth Gabi, Völgyesi Gabi, Puskás Peti, Márk, Molnár Tamás (AntiFitness Club), Gáspár Laci közösen énekelt dalában egy végzetesnek ígérkező estét énekelnek meg. A klipben kiderül, a végzetes autós kaland csak álom volt. A valóságban ellenben hétről hétre tucatnyi fiatal veszíti el értelmetlenül az életét az ún. diszkó balesetek során. A Tiszta Fejjel kampány üzenete: „Ne haljon meg senki oktalanul!”

A dal és az ügy népszerűsítésében részt vesz a Magyar DJ Szövetség, Jáksó László, a VIVA és várhatóan a fiatalokat elérő média valamennyi tagja.

A dal szerzői: Szabó Zé és Kyoto. Producer: Gold Records.


Az ORFK Tisza fejjel információs akciósorozatának lépései egymást követik.
Egy utcai vándorinstalláció nyár közepe óta jár körbe az országban. Többszázezer példányban információs szórólap került a benzinkutakhoz és a fiatalok kedvelt szórakozóhelyeire.

Megjelent a Tiszta fejjel Project videó klipje, külön internetes honlap készül, s végül fiataloknak szánt filmklubok fognak a kérdéssel foglalkozni.

Bár jó balesetet nem ismerünk, még sincs annál szörnyűbb, mint amikor fiatalok halnak meg értelmetlenül egy diszkóból hazafelé. Amikor vasárnap este a halálos baleseti statisztikát hallják, hányan haltak meg a közutakon, tudniuk kell, hogy ezeknek az áldozatoknak a  nagy része fiatal, aki túlpörögve, esetleg alkoholt is fogyasztva hajnalban beül a kocsiba, vagy beül valaki mellé, aki túlpörögve vezet, és nem ér haza.

A rendőrség azokat a tragédiákat sorolja a diszkó baleset kategóriájába, amelyek péntek és szombat éjjel következnek be, az áldozataik főként tízen - huszonéves fiatalok, akiknek a vérében alkoholt vagy kábítószert fedeznek fel, és az útvonaluk általában kötődik egy-egy szórakozóhelyhez. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy az ilyen baleseteknél sok a súlyos, halálos sérült. A balesetek elsődleges oka általában az egymás előtti vagánykodásból adódó túlzott sebesség, amit az alkoholos, olykor kábítószeres befolyásoltság tetéz.

Sőt, egyes szakértők a diszkó lámpák fiziológiai hatásaiban látják a diszkó baleseteknél tapasztalható gyorshajtás egyik fő okát. A villogó fények állandóan változó képet hoznak létre a retinán. Ez erős kérgi ingerületet vált ki, ami pedig kellemes adrenalinszint-emelkedést okoz. Amikor vezetünk, ugyancsak folytonosan változó kép vetül retinánkra, minél gyorsabban hajtunk, annál több adrenalint termelünk, ezt szokták sebességmámornak titulálni.

Ennek a sebességmámornak – vagy maradjunk a diszkó baleset kifejezésnél – tavaly több száz fiatal esett áldozatul, (évente összesen 1200-1300 halálos áldozata van a közúti baleseteknek, ennek jelentékeny része fiatal) Idén ugyan a nulla tolerancia akció következtében az év első harmadában csökkent a halálos balestek száma - még mindig nem lehetünk elégedettek az eredménnyel.

 
 
[ 4342 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x