112 év: Elhunyt Obama legidősebb szavazója
Címlap / Showbiznisz / 112 év: Elhunyt Obama legidősebb szavazója

112 év: Elhunyt Obama legidősebb szavazója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Megkóstolt három évszázadot, sok örömet és szenvedést, látta, amint az első ember a Holdra lép, és látta, hogy először választanak hazájában színes bőrű elnököt. 112 éves korában elhunyt Geroge Francis, az Amerikai Egyesült Államok legidősebb embere. 

Az MTI információi szerint száztizenkét éves volt az Egyesült Államok legidősebb embereként számon tartott George Francis, amikor a kaliforniai Sacramentoban eltávozott az élők világából. Élete utolsó éveit egy szanatóriumban töltötte, orvosai szívszélhűdést állapítottak meg halála okaként. Az 1896-ban New Orleans-ban, afro-amerikai családban született férfi két századfordulót is megélt. A XX. század minden jeles eseményét élőben láthatta, és tanúja lehetett az ezredfordulónak is. Korán abbahagyta az iskolát, fiatalon bokszolónak ált, dolgozott sofőrként, autószerelőként és borbélyként is. Népes családot hagyott maga után, négy fia, 18 unokája, 33 dédunokája és 16 ükunokája van. 


Francis helyére a Montanában élő Walter Burning lépett, mint a jelenleg legidősebb amerikai, aki George-hoz hasonlóan szintén 112 éves. George Francis egész életében érdeklődött a politika iránt, déli származása okán sokat jelentett neki, hogy megélhette a feketék polgárjogi mozgalmainak sikerét, élőben hallhatta Martin Luther King híres beszédét, és jelen lehetett annál a történelmi pillanatnál, amikor nemzete – első afroamerikaiként – elnökké választotta Barack Obamát. Természetesen maga is az urnák elé járult, és szavazatával támogatta a leendő elnököt, ahogyan tette ezt a harmincas évek óta folyamatosan. Először életében Franklin Rooseveltre szavazott, utoljára pedig Barack Obamára, akinek győzelme bearanyozta Francis utolsó napjait.

HarmoNet tipp: Elhunyt Edna Parker - 115 évet élt! >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 990 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x