Megdöbbentő! 12 éves kissrác nyerte a Kortárszenei Versenyt!...
Címlap / Showbiznisz / Megdöbbentő! 12 éves kissrác nyerte a Kortárszenei Versenyt!

Megdöbbentő! 12 éves kissrác nyerte a Kortárszenei Versenyt!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-27

Sikeresen debütált a I. Kortárszenei Verseny, mely a Szegedi Tudományegyetem szervezésben került megrendezésre Hollós Máté Erkel-díjas zeneszerző, a Magyar Zeneszerzők Szövetségének elnöke, illetve további Liszt Ferenc, Artisjus- és Weiner-díjas művészek zsűrizésével. Na, de a nyertes... 

 

Rendezvénynaptár

Az első díjat – egy japán hegedűművész mellett – a 12 éves Balogh Ádám nyerte meg virtuóz zongorajátékával. Le a kalappal!

A magyar versenyzők mellett japán zenésztehetség is részt vett 2009. július 15-én a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar által először megrendezett Szegedi Kortárszenei Versenyen. Az V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus keretében a kortárs magyar zene népszerűsítésére érdekében éltre hívott eseményen az egyetem Zeneművészeti Karának Liszt-, Artisjus- és Weiner-díjas művészei vállalták a zsűri szerepét Hollós Máté Erkel-díjas zeneszerző elnökletével. 

A neves zsűri előtt a 11 és 25 év közötti versenyzőknek egy maximum tíz-tizenkét perces 1945 utáni magyar szóló- vagy kamaraművet kellett előadniuk. A művészeti versenyen az ifjú tehetségek többek között olyan neves szerzők műveit szólaltatták meg, mint Karai József, Hidas Frigyes vagy Vukán György. A versenyre 19 szólóhangszeres, 5 kamarazenei és az SZTE Zeneművészeti Kar Ütőhangszeres Együttese nevezett, melyet végül a japán hegedűművész Matsumoto Marikó mellett a 12 éves Balogh Ádám nyert meg virtuóz zongorajátékával.

„Szegeden a kortárs zene előadásának nagy hagyománya van, hiszen a város 40 éve töretlenül szervezi meg a Kortárszenei Napokat. Az V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus keretében megrendezett I. Kortárszenei Verseny ezt egészíti ki, teszi egész évben folyamatossá. A verseny sikerét látva nagy örömünkre szolgál, hogy a fiatalok körében továbbra is népszerű ez az irányzat” – hangsúlyozza Kerek Ferenc, az SZTE Zeneművészeti Kar dékánja, a verseny zsűritagja.

 


 


 
 
[ 906 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x