Gyilkos nők, vérengző gyermekek
Címlap / Showbiznisz / Gyilkos nők, vérengző gyermekek

Gyilkos nők, vérengző gyermekek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az arénában leginkább csak férfiak szerepelnek, és a bikák természetesen, ám kivételes esetekben mások is felléphetnek: nők és gyerekek. Hogy mi az ő szerepük? Ugyan az, mint az erősebb nem képviselőié. Matadorok, akik legyilkolják az állatokat. 

Hiába a tiltakozás, a nemzetközi felháborodás, számos szervezet számtalan próbálkozása, a bikaviadalt nem sikerült mindez idáig betiltani, és nincs is rá esély, hiszen a hagyomány és a népszerűség ellen tehetetlenek az állatvédők és a hatóságok is. E sokat vitatott ám töretlen népszerűségnek örvendő „sportág” Spanyolországban és Dél-Amerikában kiírthatatlanúl hozzátartozik a mindennapokhoz, híres sztár matadorjaikat nemzeti hősként ünnepelik, a bikák kínzását és kegyetlen lemészárlását pedig nemes küzdelemként élik meg. A viadalokért rajongók azt mondják, aki nem látott még élőben ilyen küzdelmet, az semmit sem tudhat arról, milyen is valójában az egész. A nézőket – még a legvadabb ellenzőket is – pillanatok alatt magával ragadja az események hangulata, a tömeg a lelátókon extázisban ünnepeli végig a matador és a bika végső táncát. Az élmény leírhatatlan, és mindenkit rabul ejt, akkor is, ha a vér láttán sokakat elfog a borzongás, vagy olykor a matador halálát végignézve szinte bénultan ülnek az emberek a padokon.

Korábban: Nő a Ringen?>>

Aki egyszer is elmegy egy viadalra, az újra és újra látni akarja ezt a férfit próbáló, egyszerre nemes és kegyetlen, kifinomult és erőteljes, könnyed és brutális „pártáncot” ember és állat között. Apropó, férfiak. Ha van valami, ami igazán csak nekik való lenne, akkor az bizonyára a matador szerepe, ám ha hiszik, ha nem, még ebben a szakmában is vannak kivételek. Hölgyek és gyerekek is fellépnek az arénában, annak ellenére, hogy ez még a sokat látott rajongók közül sem nyeri el mindenkinek a tetszését. Hogy mi indíthat arra egy bájos nőt, vagy egy hat(!) éves kisfiút, hogy nyilvánosan kivégezzen egy nem kevéssé veszélytelenállatot? Nos, ami férfi társaikat. Hírnév, dicsőség és sok-sok pénz.

HarmoNet tipp: Évente legalább 1000 bálna esik áldozatul a tiltott halászatnak>>

Leginkább Dél-Amerikában próbálnak szerencsét a nők és a gyerekek, mert itt a törvények enyhébbek, a közönség befogadóbb. Spanyolországban 16 év alatt tilos az arénában fellépni, a szakmailag kényes, rendkívül igényes és nagyon konzervatív közönség pedig nehezen fogad el egy nőt férfi szerepben. A megkívánt színvonal nagyon magas, mind eddig csak két hölgy érdemelte ki a spanyoloknál is a matador nevet: Cristina Sanchez még a ’90-es évek végén, és Mari Paz Vega 2005-ben. A vérszomjas amazonok nem véletlenül választották ezt a pályát, mindkettejük családjában hagyomány volt az arénában való szereplés, a lányok matador édesapjuk nyomdokait követték.

Ez a helyzet azzal a kisfiúval is, aki nagy felháborodást váltott ki még az év elején Dél-Amerikában, majd az egész világon. Michelito Lagrave 6 évesen kezdte pályafutását, ekkor terítette első bikáját, egy szintén fiatal borjút. A most 11 éves kisgyerek már számos ország arénájában lépett fel, és Merida városban idén egyetlen délelőtt hat bikával végzett. Így már kétszeres Guiness rekorder: nem csak a legfiatalabb, hanem a legtöbb bikát egymás után legyőző matador megtisztelő címe is ezé a kisfiúé. A gyermekjogvédők igen hangosan felszisszentek, amikor megtudták, hogy ennyire fiatal gyerek lép fel az arénákban, több országban, például Franciaországban és Spanyolországban nem is engedték fellépni, és Mexikóban is eltiltották a további szerepléstől, annak ellenére, hogy édesapja, aki szintén matador, írásban engedélyezte fia számára a viadalokon való részvételt.

HarmoNet tipp: Életkor vizsgálat a kínai tornászlányoknál>>

A büszke kisfiú nem fél a bikáktól, azt mondja, aki ismeri őket, az nem fél többé, és ha valaki, hát ő igen jól ismeri ezeket a szerencsétlen állatokat. Teljesítménye rendkívüli, ahogy Cristina és Mari is bizonyította, hogy a legjobbak közt a helye, ám, hogy ez mennyire helyénvaló, már más kérdés. Mari szintén nagyon korán, 9 évesen kezdett el foglalkozni ezzel a hivatással, ami még megdöbbentőbb, egy kislányról lévén szó. Annak ellenére, hogy világszerte egyre többen ítélik el és emelnek szót a bikaviadalok ellen, a gyerekek és nők szereplése pedig majd’ mindenki felháborodását kiváltotta, a rajongó közönség imádja apró kedvencét, ahogy mind Michelito, mind Mari édesapja is nagyon büszke gyermeke eredményeire.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2346 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x