2,5 méteres ember - a legmagasabb! (Fotókkal)
Címlap / Showbiznisz / 2,5 méteres ember - a legmagasabb! (Fotókkal)

2,5 méteres ember - a legmagasabb! (Fotókkal)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-28

Egy toronymagas férfi lett a világ legmagasabb férfija csütörtökön, miután ukrán riválisa megtagadta azt, hogy megmérjék. 

 

A Guinness World Records tájékoztatása szerint a 2,47 méter magas, a kelet-török Mardinból származó Sultan Kosen most már hivatalosan is a legmagasabb férfi a világon. A korábbi csúcstartót, az ukrán Leonid Stadnyket, aki állítólag 2,57 méter, megfosztották címétől, mivel nem engedte, hogy méréssel ellenőrizzék a magasságát.

A 39 éves Stadnyk arra hivatkozott a The Associated Pressnek, hogy a mérést azért nem engedi, mert már belefáradt abba, hogy a figyelem központjában álljon. „Ha ez a cím egészségesebbé tenne, vagy hosszabb ideig élhetnék tőle, akkor belementem volna, de épp az ellenkezője érvényes: felőrölte az idegeimet. Ha a hírnév és a nyugalom között kell választanom, én ez utóbbi mellett szavazok.” – mondta.

A 27 éves Kosen azt nyilatkozta a londoni riportereknek, hogy új helyzetét a párkeresésben szeretné felhasználni. „Egész eddig nagy problémát jelentett, hogy barátnőt találjak. Még sosem jártam senkivel, mert a lányok megijednek tőlem. Talán most, hogy híres lettem, találkozhatnék sok lánnyal. Szeretnék megházasodni.”

Kosen egyike a mindössze tíz főből álló csoportnak, akik bizonyítottan túlnőtték a 8 lábat (2,44 méter). A férfi az agyalapi mirigy daganatos elváltozása miatt nőtt ilyen hatalmasra, mely a növekedési hormonok túlzott termelődéséhez vezetett. A hipofízis-gigantizmus néven is ismert betegség magyarázza Kosen hatalmas láb-és kézméretét is. A tumort tavaly eltávolították, így Kosen valószínűleg már nem nő tovább.

A részmunkaidőben dolgozó férfi, aki botok segítségével tud lábon maradni, elmondta, a magasságának vannak hátrányai. „Nem férek be egy normál autóba. Nem tudok úgy vásárolni, mint mások, külön kell készíttetnem a ruháimat, így azok nem mindig divatosak. A mennyezetek is alacsonyan vannak, csak úgy tudok bemenni az ajtón, ha lehajolok.” Azonban a magasságának olykor előnyét is élvezi, például már messziről látja, ki jön vele szembe. „A másik az, hogy otthon hasznát veszem az égők cseréjénél, vagy a függönyszerelésnél.”

Kosen’ angliai útját – először járt külföldön – a Guiness szervezte, hogy így reklámozza a 2010-es Guiness World Records könyv megjelenését.

Medipress

 
 
[ 3546 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x