Lehengerlő - a Beatles Magyarországon!
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Lehengerlő - a Beatles Magyarországon!

Lehengerlő - a Beatles Magyarországon!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-28

Show e hét szombaton Pécsett! Havonta Beatles klub az Aranytízben! A Beatles gyakorlatilag minden ma élő ember életében meghatározó zenekar. Látom a bólogatásokat. Kis hazánkban ugyanezt mondhatjuk el az Illés együttesről is. A hatvanas évektől a mai napig számaik rendszeresen mennek a rádiókban. Azonban ténylegesen már egyik banda sem létezik. Koncertjeikre tömegek lennének kíváncsiak. Ezért alakulnak az emlékzenekarok, melyek közül a magyar Beatlest játszó BlackBirds és az Illés számokat meglepő hitelességgel előadó FG-4 professzionálisnak mondható. A két zenekart ugyanaz a négy fiú alkotja! 


Rendezvénynaptár
A fentiek miatt szinte valahány legendás előadó, együttes számait játsszák más zenészek a hősökkel egy időben, illetve azok letűnése után is. Ez az esetek többségében nem holmi majmolás, hanem a tisztelet kifejezése. Ezért a cél a minél nagyobb hasonlóság elérése, hiszen ezúttal nem az előadó saját egyéniségének kell kitüremkednie, hanem a színpadon álló zenész, aki legtöbbször egy rajongó, a közönség előtt színészi képességeivel igyekszik a nézőkben azt a hatást (de legalábbis megközelítőt) elérni, mintha az igazi sztár koncertjén lennénk.

A hazai tribute zenekarok nagyon ott vannak! Az egyik fő-fő kedvencem a BlackBirds, akikkel évekkel ezelőtt találkoztam először a Sziget fesztiválon. Azóta figyelem őket. A két fő bástya, Derecskei Zsolt (zongora) és Dobos László (gitár) 2002-ben ismerkedtek meg. Ettől kezdve másodmagukkal egy Brit nevű zenekart működtettek. Eleinte még nem kristályosodott ki teljesen a stílusuk, játszottak mindent a 60-as, 70-es, 80-as évekből a La Bambatól kezdve a Szerelemvonatig.

Állandóan beugró dobosokkal játszottak, aztán internetes hirdetés útján került Hoffmann György a képbe, aki egy Mallorcai fellépési lehetőséget is hozott. A BlackBirds már 2004-ben összeállt - basszusgitáron Békei István is a csapat tagja volt. 2005-ben fél évet kint dolgoztak ezen a varázslatos spanyolországi szigeten, ahol jelentős koncertrutinra tettek szert.

Magyar létükre a Beatles műsor állandó játszása közben fogalmazódott meg a fiúkban az Illés és a Fonográf számait játszó FG-4 (ez volt a Fonográf 4. sorlemezének címe) zenekar gondolata, mely végül is 2006-ban létre is jött. A bemutatkozó koncert az FMH híres Körtermében volt, ahol a hetvenes években az Illés együttes is sokat lépett fel. Az Illés négy tagja – Illés Lajos, a Szörényi testvérek és Bródy János is jelen voltak, a koncert végén állva tapsoltak és a fiúk még aznap megkapták tőlük “Az Illés zenekar ajánlásával” titulust, amit azóta is büszkén viselnek és hirdetnek.Magyarország önmagával határos

Amikor Dobos Lászlót, a zenekar énekes, szólógitárosát kérdeztem a BlackBirds, illetve az FG-4 külföldi fellépéseiről, azt a kissé szarkasztikus megjegyzést tette, hogy hazánk abban a szerencsétlenül szerencsés helyzetben van, hogy szinte mindenhol önmagával határos, így a határmenti kívül rekedt honfitársaink szívesen hallják az Illés-dalokat. Már négyszer-ötször jártak Erdélyben is, Székelyudvarhelyen, Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában, ahol a Beatles műsort is nagy lelkesedéssel fogadták. Jártak már Szlovákiában, Ausztriában, sőt Kanadában is. 2007-ben Liverpoolban részt vettek a Beatles weeken, ahol három nap alatt hét koncertet is adtak.


Az FG-4 elmondhatja magáról, hogy mindahány ma még élő Illés, illetve Fonográf taggal játszottak együtt egy színpadon. Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Bródy János, Tolcsvay László, Móricz Mihály több ízben lépett együtt fel az FG-4-gyel és Németh Oszkár is többször verte már a bőröket. Mindannyian le vannak nyűgözve az FG-4 profizmusától, ahogy azt bárki elolvashatja a www.fg4.hu honlapon. Egy ilyen zenekarnak nem is létezik ennél nagyobb elismerés, mint hogy az eredeti tagokkal, szupersztárokkal léphetnek együtt a színpadra.

A fiúknak persze vannak saját dalaik is, de a két emlékzenekaros formáció alapvetően nem erről szól. Egyelőre azt gondolják, hogy meglehetősen nehéz lenne egy harmadik produkciót is felfuttatni. Mindezzel együtt titokban várják a megfelelő alkalmat és pillanatot, amikor előléphetnek ezzel is, de természetesen megtartva a Blackbirs-FG-4 műsort is, mert ezt is szívből szeretik.

E havi Beatlest idéző koncertműsor
>>
  • 2009-10-10 20:00 Pécs Brit Napok - Ifjúsági Ház
  • 2009-10-17 20.00 Franciaország Salon de Provence - Beatles Day
  • 2009-10-24 22:00 Budapest Alcatraz Music Club (VII. Nyár u. 1.)
  • 2009-10-30 19:00 Budapest Beat Klub - Aranytíz (V.ker, Arany J. u. 10.)

Szöveg és képek: ZKZPS.
I love you (hogy stílusosak legyünk):
Szeptember 26-án, az előző BlackBirds klubkoncert alkalmával ünnepeltük meg Derecskei Zsolt 30. születésnapját. Álljon itt szívből jövő köszöntésünk még egyszer valahány Beatles fan nevében: Isten éltessen, Zsolti! 
 
[ 4430 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x