Jövő héten várható a parlagfű-virágzás csúcsa
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Jövő héten várható a parlagfű-virágzás csúcsa

Jövő héten várható a parlagfű-virágzás csúcsa

Forrás: MTI
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Az ÁNTSZ jelentése szerint, a korábbi évek tapasztalatai alapján az augusztus 20-i héten különösen magas lesz a levegőben a rendkívül allergén parlagfű koncentrációja. A gyomnövény évente mintegy 2 millió embernek okoz allergiás tüneteket Magyarországon.  


Rendezvénynaptár
Az ÁNTSZ jelentése szerint, a korábbi évek tapasztalatai alapján az augusztus 20-i héten különösen magas lesz a levegőben a rendkívül allergén parlagfű koncentrációja. A gyomnövény évente mintegy 2 millió embernek okoz allergiás tüneteket Magyarországon. A korábbi évekhez hasonlóan Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét, Zalaegerszeg, valamint Miskolc környékén magas a parlagfű virágporának légköri jelenléte. Az ország egyéb, gyommal fertőzöttebb területein egyelőre közepes koncentrációban száll mind az üröm, mind a parlagfű pollenje. A legkedvezőbb Győr, Veszprém, Szolnok és Buda környékén, ahol a pollenkoncentráció nem éri el a közepes szintet.

A parlagfű a nyár közepétől virágzik egészen az első fagyokig. Augusztus közepén van a virágzás első csúcsa, majd szeptember második hetében virágzanak nagy tömegben azok a növények, amelyek a nyári kaszálást követően újrahajtottak. A csapadék ugyan rövid időre kimossa a pollent a levegőből és csökkennek a tünetek. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint eső a jövő hét elején várható, a szeptember azonban meleg lesz, így akkor ismét megemelkedik a pollenkoncentráció, sőt az allergiásoknak akár októberben is lehetnek még tünetei.

Az idén ugyan kevesebb helyen virágzik a parlagfű, de más növények - például az üröm - is képesek allergiás tüneteket kiváltani az arra érzékenyeknél. Emellett mostanában virágzanak a libatopfélék, a lórom, valamint a pázsitfüvek, amelyek kisebb koncentrációban is erős allergiás reakciót válthatnak ki.

Forrás: MTI
 
 
[ 3219 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x