Jimi Hendrixé minden idők legjobb gitárrifje
Címlap / Showbiznisz / Jimi Hendrixé minden idők legjobb gitárrifje

Jimi Hendrixé minden idők legjobb gitárrifje

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Jimi Hendrix Voodoo Child című dalának gitárriffjét választották minden idők legjobbjának egy internetes oldalon. 

A BBC News beszámolója szerint a Music Radar című honlap szavazásán több mint ötezren voksoltak. Hendrix mögött a Guns N’ Roses Sweet Child O’ Mine-ja lett minden idők második legjobb gitárriffje, a Led Zeppelin Whole Lotta Love-ja pedig a harmadik. Negyedikként zárt a Deep Purple Smoke On The Waterének gitárriffje, ötödikként pedig az Eric Clapton-féle Derek and the Dominos Laylája.

Mike Goldsmith, az oldal szerkesztője úgy fogalmazott, hogy Jimi Hendrix "a gitárrock vitathatatlan nehézsúlyú bajnoka" volt. A zenész a Voodoo Child-ot 1968-ban rögzítette, a számot 1970-ben, halála után nem sokkal kislemezként is kiadták, és listavezető lett.

A lista első tíz helyezettje közé befért még az AC/DC klasszikus Back In Black riffje, a Metallica Enter Sandman-je, a Beatles Day Trippere, a Nirvana Smells Like Teen Spiritje, valamint a Rolling Stones Satisfaction-je.

A szavazás eredményéből az tűnik ki, hogy a régebbi idők gitárriffjei manapság jóval népszerűbbek, mint a maiak, hiszen az elmúlt évtized "terméséből" mindössze kettő került a Top 20-ba: a Muse Plug In Baby-je 11-ik lett, a White Stripes Seven Nation Army-ja pedig 15-ik. Mindkét gitárriffen érezhető Hendrix hatása.


 
(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2905 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x