Húshagyó hétfőt javasolt az Európai Parlamentben Paul McCartney...
Címlap / Showbiznisz / Húshagyó hétfőt javasolt az Európai Parlamentben Paul McCartney

Húshagyó hétfőt javasolt az Európai Parlamentben Paul McCartney

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-07

A húsfogyasztás csökkentése mérsékli a káros globális felmelegedést okozó szén-dioxid kibocsátását - hangoztatta az Európai Parlamentben csütörtökön rendezett konferencián felszólalva Sir Paul McCartney brit popzenész, a Beatles egykori angol zenekar tagja, a heti egy húsmentes napot hirdető Meat-Free Mondays mozgalom alapítója. 

 

Az Európai Parlament brüsszeli épületében négy nappal a klímaváltozásról szervezett koppenhágai ENSZ-csúcstalálkozó előtt tartottak tanácskozást a globális felmelegedés és az élelmezéspolitika összefüggéséről.

McCartney beszédében úgy fogalmazott, hogy a heti egyszeri húsmentes nap ötlete az egyén szerepére mutat rá a globális felmelegedés elleni küzdelemben, és "nagyon is megvalósítható".


Emlékeztetett arra, hogy az élelmiszer-termelés a káros anyagok kibocsátásának 20-30 százalékáért felelős, és ennek nagyjából a felét a húsféleségek előállítása teszi ki.

Egyetlen húsmentes nap annyi megtakarítást jelent, mint egy autó 1700 kilométernyi fogyasztása - emelte ki a popsztár.

Jelen volt a Kevesebb hús = kevesebb hő című rendezvényen Radzsendra Pacsauri, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) elnöke is, aki szintén arról beszélt, hogy a heti egy húsmentes nap akár nyolc százalékkal csökkentheti az állattenyésztés miatti kibocsátást, márpedig a mezőgazdaság nagyobb szén-dioxid-kibocsátó, mint a közlekedés - hangoztatta az indiai tudós.

Az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek a meghallgatáson sürgette "a világszintű cselekvést a globális kihívásokkal szemben, nem hagyva figyelmen kívül otthoni szokásainkat sem".


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
 
 
[ 1487 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x