Leégett a hazai Beatles próbaterme!
Címlap / Showbiznisz / Leégett a hazai Beatles próbaterme!

Leégett a hazai Beatles próbaterme!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Tavaly, még karácsony előtti péntek volt, 18-a, mikor Derecskei Zsoltot, a Beatles számokat játszó The BlackBirds billentyűsét felhívta a dobos, Gyuri, hogy "szia, épp itt fekszem egy mentőautóban, kaptam oxigént, bocs, hogy ilyen rossz hírt kell mondanom, de leégett a próbatermünk". 

 

A Harmonet már kétszer is írt a BlackBirds együttesről, akik pikantériája, hogy miután elhangzott az utolsó Beatles nóta, mely az ő előadásukban visszarepít mindenkit a világhírű gombafejűek zenevilágába, kis szünet után ugyanők jönnek vissza a színpadra, mint FG-4, ám ezúttal már népviseletben feszítenek, s így adják elő az Illés együttes kedvelt slágereit. Műsorukkal fellépnek a határon túl is, így elvitathatatlanul pótolhatatlanok, fellépéseikkel megkérdőjelezhetetlenül nélkülözhetetlen küldetést teljesítenek. Nemhiába bírnak az Illés és a Fonográf együttes ajánlásával!


A próbateremként használt melléképületben keletkezett tűz okát még a helyszínre érkezett tűzoltók se tudták megállapítani. Elektromos tűz volt-e, vagy más, nem tudható, csak az, hogy Gyuri megpróbálta eloltani, ám mivel ez lehetetlen volt, ezért egészsége kockáztatásával igyekezett kimenteni, amit tudott (egy szintetizátort, egy lábdobot és egy gitárerősítőt sikerült csupán), a hangszerek, technikai berendezések 95 %-a megsemmisült, a lángok martalékává vált.

A tűzoltók egyébként nagyon hamar kiértek, így a tűz végül is nem terjedt át a házra, azonban a The BlackBirds/FG-4 zenekar felszerelésének nagy része odaveszett, így a kár több mint 4 millió forintra rúg.

Full komplett énekcucc (keverő, erősítők, hangfalak, mikrofonok), két teljes dobfelszerelés égett benn, egy WOX AC 30-as gitárerősítő, amit Laci éppen egy héttel a tűz előtt vásárolt. John Lennon és George Harrison is ilyenen játszott annak idején, illetve a képen látható Höfner Violin Bass (a legendás hegedű alakú basszusgitár) is - Paul McCartney is ilyet használt. Ezeket mindenképpen pótolni kell mielőbb, ugyanis egyikükben sem merült fel, hogy abbahagyják.


Az akkor már meghirdetett előszilveszteri bulijukon december 30-án nem került szóba a tűzeset – nem akarták elrontani a jelenlévők jó hangulatát. Minden tag innen-onnan, barátoktól, ismerősöktől összekapirgálta azt a cuccot, amin meg tudott szólalni. Gyuri például 3 különböző dobszerelésből álló szettet szedett össze, 3 különböző színben, tehát valóban szilveszteri volt a hangulat, még ha a többség már tudta is, hogy mi történt, hiszen a honlapon fényképekkel illusztrálva minden le volt írva.

Január 29-én szokásos klub-helyszínükön, az Aranytízben egy rendhagyó koncertet tartanak, ahol a közönség segíthet a zenekar újjáépítésében. Az interneten már működik az adománygyűjtő virtuális "doboz", ahová egyébként már több kisebb-nagyobb összeg is a zenekar számlájára íródott, külföldről és itthonról egyaránt.


Több ismerős zenész társasággal kapcsolatban állnak, minden lehetőséggel próbálnak élni, ezzel együtt nem várják, hogy a teljes kár megtérüljön az adományokból. Ez most mindenesetre egy nagy lehetőség a közönségnek, hogy tegyen egy zenekarért, túl azon, hogy megváltja a belépőjegyet. Természetesen az is sokat számít, ha sokan eljönnek, illetve az főleg, ha minél több fellépő helyre hívják meg őket.
 
 

 
 
[ 2034 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x