Ma nyílik meg a Filmszemle
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Ma nyílik meg a Filmszemle

Ma nyílik meg a Filmszemle

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

A ma esti hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a 41. Magyar Filmszemle, amelyen öt kategóriában összesen 95 film száll versenybe. 


Rendezvénynaptár
A filmes mustrát, amely idén egy nappal rövidebb lesz, mint a korábbiak voltak, Garas Dezső nyitja meg. A "szigorúan mozi" mottójú eseményen egyszerre több teremben is levetítik Jancsó Miklós Oda az igazság című alkotását. A megnyitó annyiban is rendhagyó lesz, hogy nem itt, hanem a jövő hétfői záró eseményen adják majd át a szemle életműdíjait és a Magyar Mozgókép Mestere címet.

A szemletanács elnöke, Novák Emil szerint idén a legizgalmasabb verseny a kisjátékfilmek között ígérkezik, ebben a kategóriában 33 alkotás szerepel. A dokumentumfilmek közül 30 került versenyben, a nagyjátékfilmek között 16, a tévéfilmek között 9, a tudományos-ismeretterjesztő filmek kategóriájában pedig 7 mű szerepel a versenyprogramban.

A megnyitónak is helyet adó Palace MOM Park mellett idén is az Uránia Nemzeti Filmszínház a szemle másik helyszíne; az információs és egyéb vetítésekkel együtt egy hét alatt csaknem 200 film szerepel a mustra programjában.
 


 
 
[ 1146 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x