A Clientet legyűrte a vulkáni hamufelhő - elindult a PEN
Címlap / Showbiznisz / A Clientet legyűrte a vulkáni hamufelhő - elindult a PEN

A Clientet legyűrte a vulkáni hamufelhő - elindult a PEN

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-22

Az izlandi vulkánkitörés miatt az európai légtérben kialakult kaotikus helyzet miatt elmarad a Client csütörtöki pécsi fellépése. A Barbakán térről indult a Pécsi Egyetemi Napok karneválja.  


Rendezvénynaptár
Bár mind a zenekar menedzsmentje, mind a PEN szervezőgárdája elkövetett mindent, hogy a légtérzárak ellenére a Client csapata sikeresen megérkezzen Pécsre, próbálkozásaikat nem kísérte siker. Az angliai csapat helyett a Zagar lép fel ugyanabban az idősávban. A szervezők a közönség megértését kérik a váratlan esemény miatt. A PEN többi külföldi fellépőjének koncertje egyelőre nincs veszélyben.

Több mint félezer egyetemistát és rengeteg nézőt vártak a PEN szervezői a fesztivál hivatalos megnyitójára szerdán délután a Barbakán térre. Az eddigi legnagyobb PEN-hez az eddigi legnagyobb megnyitó dukált, igazi karneváli hangulattal.


A Pécsi Bőrgyár mellett a korábbi évek hagyományait követve a városon belül is kínál programokat a Pécsi Egyetemi Napok. A PEN sajátos, a többi könnyűzenei fesztiváltól elütő hangulatát nagyrészt az egyetem karjai által folytatott vetélkedésnek, a diákrektor-választásnak köszönheti, ami idén minden korábbinál több résztvevőt vonzott: a 10 kar közül 9 hallgatói vetélkednek a diákrektori címért, és versenyen kívül is két csapat fokozza a hangulatot.

A 9 + 2 csapat idén is rendkívül változatos és mulatságos koncepciókkal és jelmezekkel készült a PEN-re: a vetélkedők között megfigyelhetőek lesznek vámpírok, űrlényekre vadászó ügynökök, vad felföldi skótok, avagy hon, illetve stílszerűen PENfoglalók is. 


A Széchenyi tér most zajló műszaki átadása miatt idén a Barbakán tér adott helyet a PEN megnyitójának: fél négytől a ska-punk banda Ocho Macho melegített be, majd fél ötkor került sor a PEN hivatalos megnyitójára, amelyen  Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem megválasztott rektora, Hargitai János, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója, és a PEN-t szervező Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke, Herendi Ferenc üdvözli a megjelenteket. 

Ezek után kezdődött a diákrektorjelöltek bevonulása, majd miután minden csapat jelmezét és koncepcióját megismerhettük, indult meg a karneváli menet felvonulása a Pécsi Bőrgyár irányába A felvonuláson a 2008-as PEN már megismert és megszeretett francia fúvósbanda, a La Fanfare en Pétard szolgáltatta a talpalávalót.  


Az esti nagy tülekedést elkerülendő a PEN szervezői úgy döntöttek, hogy a Bőrgyárnál már szerdán délben megnyílik a pénztár, és lehetőség nyílik hetijegyek, illetve az aznapra szóló napijegyek megvásárlására. A hetijegyek korlátozott száma miatt egy fő csak egy bérlet megvásárlására lesz jogosult.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2625 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x